Czesc,
Moj A6 C5 ma RNS-D, ktore do spolki z systemem Bose gra nawet nie najgorzej, ale nie wspiera ani BT ani nie oferuje wejscia AUX (o kartach SD nawet nie ma co marzyc).
Postanowilem to radyjko wiec zastapic czyms sensowniejszym. I przyszlo mi do glowy, ze moze jest cos co wspolpracuje z OBD zeby miec dostep do parametrow, ktore sie przez OBD da odczytac, w kazdym momencie.
Slyszal/widzial ktos cos takiego? Bede wdzieczny za wszelkie info.
[A6 C5 Avant] Radio z OBD?
Chodzi mi o mozliwosc prezentacji na biezaco parametrow jak cisnienie doladowania, predkosc (niektore komputery rajdowe daja mozliwosc mierzenia czasu przyspieszenia do zadanej predkosci), obroty, itd.
W wersji idealnej, powinien byc jeszcze mozliwy zapis przebiegu tych wartosci w czasie.
Emulator zmieniarki razem z modulem BT wychodzi okolo 500 zl... za 800-900zl mozna dostac fajne systemy Kenwooda czy JVC z wiekszym ekranem i bezproblemowym podpieciem kamery cofania.
Wiec nie wiem czy jest sens sie bawic w emulatory.
W wersji idealnej, powinien byc jeszcze mozliwy zapis przebiegu tych wartosci w czasie.
Emulator zmieniarki razem z modulem BT wychodzi okolo 500 zl... za 800-900zl mozna dostac fajne systemy Kenwooda czy JVC z wiekszym ekranem i bezproblemowym podpieciem kamery cofania.
Wiec nie wiem czy jest sens sie bawic w emulatory.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Jeśli masz parcie na BT, twoja sprawa. Standardowy emulator to połowa ceny i wcale nie jest gorszy. Minus taki, że trzeba zmieniać utwory na karcie, ale zamiast BT możesz użyć wejście AUX i wyjścia słuchawkowego w telefonie jeśli bardzo ci na tym zależy.
Co do wyświetlania parametrów to pewnie chodzi ci o FIS Control, to jest osobny moduł, żaden system audio nie ma czegoś takiego wbudowanego.
PS. FIS-control to nie są tanie rzeczy...
Co do wyświetlania parametrów to pewnie chodzi ci o FIS Control, to jest osobny moduł, żaden system audio nie ma czegoś takiego wbudowanego.
PS. FIS-control to nie są tanie rzeczy...