Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Długi rozruch po postoju

Silniki benzynowe
enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 26 lut 2015, 00:14

strubell pisze:marcelolsztyn, skoro na lpg i na Pb to samo to raczej nie pompy wina. Ale zobacz ten zaworek na listwie wtryskowej(bańka z przewodem podciśnienia) czy po odpaleniu nie idzie z niego bena.
a to sprawdziłęś ?
po zdjęciu wężyka nie ma prawa być nawet zapachu benzyny ten element to podćiśnieniowy reg ciś paliwa -często pada membrana i paliwo z magistrali wtryskowej przez podciśnienie dostaje się do kolektora ssącego i zalewa po dłuższym postoju

mahananel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mahananel » 07 mar 2015, 11:53

@radzio85 - udział gazu wyeliminowałem zakręcając butlę gazową. Po tym zabiegu wyjeździłem cały gaz i jeździłem trochę na samej benzynie. Nic nie przyniosło efektu.

@enduro7 - mechanik sprawdzał pompę paliwa i przewody. Nie wiem czy na 100% sprawdzał też ten zaworek. Wydaje mi się, że tak. Sam raczej tego nie ogarnę. Przy następnej wizycie dopytam się go o szczegóły tego zaworka.

[ Dodano: 2015-03-07, 11:53 ]
Witam,
Ciąg dalszy zmagań z zapalaniem.
Byłem u gazownika, który wykluczył udział gazu w długim rozruchu. Instalacja jest ok.

TX1000
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TX1000 » 11 mar 2015, 21:36

Patryk1981 pisze:mahananel, kolego może palnę głupotę ale co Ci szkodzi sprawdzić a nuż pomoże ,miałem to samo tyle tylko że w 1.8t, okazało się że mam walnięty reduktor gazu .

odpal woza niech pochodzi na gazie po czym zgaś i zrób tak -

jeśli nie mam racji to zapomnij o moim poście <okok>

ps. mągą to samo robić wtryski LPG , czytaj puszczać gaz w kolektor :)
ale masz instalacje profesjonalnie założoną <lol> masakra a te wiszące wtryski ahahhahaa nie dziwie się że masz problem z porannym odpalaniem

[ Dodano: 2015-03-11, 21:36 ]
Kolego zrób tak...
na rozgrzanym silniku zgaś auto poczekaj te 20 min i po wejściu do auta przekręć zapłon poczekaj chwilę
wyłącz zapłon i ponownie włącz procedure powtórz bez odpalania silnika tak ze 3 razy i za czwartym spróbuj czy odpali od kopa czy nie i daj znać co się działo
TX1000

mahananel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mahananel » 04 kwie 2015, 20:04

@TX1000, nie jesteś pierwszy, który uważa, że ta instalacja jest do dupy. Dlatego pierwsze co to chciałem wyeliminować udział gazu.
Próbowałem myku z zapłonem, ale nie daje to żadnego efektu. Słychać cykanie pompki, ale odpala też tak samo długo.
Skontaktowałem się z poprzednim właścicielem, który powiedział, że też walczył z tym problemem. Wymienił nawet pompę paliwa. Na marne.
Podpowiedział mi również, że może problem leży w sterowniku.

Póki co na razie tyle. Powoli dalej walczę z tematem.

enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 04 kwie 2015, 21:01

@enduro7 - mechanik sprawdzał pompę paliwa i przewody. Nie wiem czy na 100% sprawdzał też ten zaworek. Wydaje mi się, że tak. Sam raczej tego nie ogarnę. Przy następnej wizycie dopytam się go o szczegóły tego zaworka.

quote]
ściągnij wężyk podciśnienia od zaworu ciś i zobacz czy są tam ślady benzyny -tyle na pewno ogarniesz
ustal czy trudności z rozruchem to przez zalanie czy niedobór paliwa

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja