regulacja lamp.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jak już piszecie o regulacji lamp to ja ostatnio rozebrałem system skręcania Bi-xenonów i wykasowałem wszystkie luzy które tam wystepują(trzęsąca soczewka) po tym zabiegu występuje pewna anomalia bo rozkalibrowałem ustawienie soczewki względem drugiej lampy ,wywala mi błąd na fisie adaptive defaut.
Czy zna ktoś procedurę kalibracji konta skrętów dla tych lampek po przez vcds?????
Czy zna ktoś procedurę kalibracji konta skrętów dla tych lampek po przez vcds?????
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Multitronic
krzycho2626 pisze:Jak już piszecie o regulacji lamp to ja ostatnio rozebrałem system skręcania Bi-xenonów i wykasowałem wszystkie luzy które tam wystepują(trzęsąca soczewka) po tym zabiegu występuje pewna anomalia bo rozkalibrowałem ustawienie soczewki względem drugiej lampy ,wywala mi błąd na fisie adaptive defaut.
witam
kolego krzycho2626 jak rozebrać ten system skręcania, bo u mnie lewa soczewka całkiem luźno lata

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
Dzisiaj skoĂączyłem w koĂącu tą lampę,mam nadzieje że moja regeneracja pomogła-jutro testy na drodze.
Błędu nie wywala mam nadzieje że dobrze skalibrowana jak na warunki domowe.
beyca Włóż rękę do środka od tyłu i napisz w którym kierunku są te luzy bo może tylko wypadła z kulki od góry lub na dole ze silniczka poziomowania????
Błędu nie wywala mam nadzieje że dobrze skalibrowana jak na warunki domowe.
beyca Włóż rękę do środka od tyłu i napisz w którym kierunku są te luzy bo może tylko wypadła z kulki od góry lub na dole ze silniczka poziomowania????
Witam
Ja mam z kolei inne pytanie. Ostatnio zaliczyłem małą stłuczkę z sarną prawym reflektorem, tak, że pourywały się zaczepy i wpadł lekko do srodka. Żadnych dodatkowych uszkodzeń gołym okiem nie było widać. Zaprowadziłem auto do mechanika, który oczywiście naprawił mocowanie reflektora ale po naprawie zauważyłem istotny defekt a mianowicie soczewka ksenonu skręcona jest za mocno w prawo i w dół. Czy można ją jakos wyregulować? A jeżeli tak to w jaki sposób? Pozdrawiam
Ja mam z kolei inne pytanie. Ostatnio zaliczyłem małą stłuczkę z sarną prawym reflektorem, tak, że pourywały się zaczepy i wpadł lekko do srodka. Żadnych dodatkowych uszkodzeń gołym okiem nie było widać. Zaprowadziłem auto do mechanika, który oczywiście naprawił mocowanie reflektora ale po naprawie zauważyłem istotny defekt a mianowicie soczewka ksenonu skręcona jest za mocno w prawo i w dół. Czy można ją jakos wyregulować? A jeżeli tak to w jaki sposób? Pozdrawiam