Planuje kupić komplet kół do Audi A6 C5 z 2002 roku. W grę wchodzi tylko i wyłącznie rozmiar 18 cali. Powiedzcie czy do A6 jesteśmy w stanie zamontować opony 225/45r18? Mowa o felgach szerokich na 8j lub 8,5j.
Felgi z średnicą otworu centrującego 57,1 (czyli od Audi z tych lat) mają niezbyt ciekawe wzory, dlatego na oku mam wzory z nowszych Audi - niestety potrzebne będą pierścienie centrujące (chciałem się tego koniecznie wystrzec, no ale dla ładnego koła można jakoś przeboleć). Czy ktoś z forumowiczów montował do swoich C5 wzory felg z nowych Audi? Na pierwszy strzał upatrzyłem sobie te modele
1.
Piękne felgi, niestety mają rozmiar 8,5j przy ET 29 i teraz mam niezłą zagwozdkę czy takie koła mogą podejść do C5?
2.
Również bardzo ładne koła, wymiary można rzec też idealne bo 18x8j przy ET 35. Jednak są to repliki oryginałów i przyznam szczerze, że marki tych replik są rózne (WSP, Zumbo, Stuttgart itp.) a nie wiem jak z ich trwałością. Sprzedawcy niby zapewniają że felgi dają radę i w razie czego jest gwarancja.
3.
Felgi też bardzo ciekawe, ale podobnie jak poprzednio są to repliki.
Co sądzicie? Jeździ ktoś na replikach? A może ktoś próbował mierzyć fele z pozycji 1?
Pozdrawiam