[Audi 2,5 TDI 180KM qattro] luz na maglownicy
[Audi 2,5 TDI 180KM qattro] luz na maglownicy
Witam wszystkich od jakiegoś czasu powstał luz na maglownicy i zaczęła nieprzyjemnie stukać. Widziałem na allegro zestaw naprawczy w cenie 220 zł i nie wiem czy warto się bawić samemu czy lepiej oddać to specjalistom, czy warto inwestować w ten zestaw czy odrazu oddać do regeneracji w serwisie. Dostęp do maglownicy nie jest za wesoły i tak myślę czy warto się bawić. :-?
- Piotr 13585
- Forum Audi A6 / A7
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
spotkałem sie ostatnio z takim przypadkiem i żałuję że nie patrzyłem z bliska. mianowicie kolega prowadzący warsztat robił A6 i właśnie kombinował jak zminimalizować ten luz i stukanie. więc tak;zdjął lewe koło,odkręcił nadkole i jakąś osłonę po zdjęciu której miał dostęp do maglownicy. jak sam twierdzi jest tam jakaś śruba,którą można skasować luz. podkręcił trochę i była poprawa. nie można jednak zbyt mocno dokręcić tej śruby ponieważ kierownica zaczyna stawiać opór. wiem,że to nie polonez,ale po takim zabiegu stuki zanikły 

Witam odnawiam temat mam audi 2.8 quattro i mi tez podstukuje maglownica jest jak narazie sucha.chciał bym ja jakos dokrecic ale nie wiem jak i gdzie .Czy moze mi ktos to pokazac na zdjeciu jak dla chlopa na miedzy prosto i wyraznie to roztłumaczyc lub zrobic fotke i zaznaczyc to miejsce.Bardzo prosze o pomoc.Dziekuje .