[ BMK 3.0 224 KM] Jak Zimny długo kręci
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Po jeździe jak odpalasz pali dosłownie na dotyk czyli ok. 1 sekundy max! Po nocy musi pokręcić chwilę dłużej tj. do ok. 2 sekund.
[ Dodano: 2015-03-15, 19:16 ]
Działa?
[ Dodano: 2015-03-15, 19:16 ]
Jak tam?vitiis pisze:Jesli mowisz ze dziala i jest ok to kupie dzisiaj taki i zobaczymy czy bedzie lepiej jak zamontuje.
Kupilem ten co Ty. juz zalozony. zobaczymy jutro co bedzie po nocy.

jak zimny nie odpala
witam ,
przepraszam ,że podlczam się do tematu ale dostalem do użytku audi A6 2.7TDI z 2005 roku
auto nie odpala mi na mrozach chodzi mi o tem ponizej zera , jesli auto stoi w garazu w temp dodatnich problemu nie ma . Może ktoś z Was miał podobny problem i mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzieczny .
pozdrawiam
przepraszam ,że podlczam się do tematu ale dostalem do użytku audi A6 2.7TDI z 2005 roku
auto nie odpala mi na mrozach chodzi mi o tem ponizej zera , jesli auto stoi w garazu w temp dodatnich problemu nie ma . Może ktoś z Was miał podobny problem i mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzieczny .
pozdrawiam
dzep
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Panowie odgrzewam temat.
Każdy pisze o świecach czerwonych i białych (oring na świecy). Nowa świeca NGK którą kupiłem 5849 jest czarna.
Model ten jest świecą stalową. W aucie siedziała oryginalna z oznaczeniem VW o nr 059963319E i dla niej zamiennikiem teraz jest 059963319F, znowu dla niej odpowiednikiem jest NGK 5849.
W Audi oznaczenie stalowych ma właśnie CZERWONE, a ceramicznych BIAŁE.
Na innym forum ktoś strasznie psioczył na świece żarowe NGK, pisali żeby kupowac tylko BERU - ich niestety nie było w hurtowni. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
A - Ceramic glow plugs are colour-coded with a „white seal“-arrow- and have a chamfered shoulder at the tip.
B - Metal glow plugs are colour-coded with a „red seal“-arrow-.
![Obrazek]()
Każdy pisze o świecach czerwonych i białych (oring na świecy). Nowa świeca NGK którą kupiłem 5849 jest czarna.
Model ten jest świecą stalową. W aucie siedziała oryginalna z oznaczeniem VW o nr 059963319E i dla niej zamiennikiem teraz jest 059963319F, znowu dla niej odpowiednikiem jest NGK 5849.
W Audi oznaczenie stalowych ma właśnie CZERWONE, a ceramicznych BIAŁE.
Na innym forum ktoś strasznie psioczył na świece żarowe NGK, pisali żeby kupowac tylko BERU - ich niestety nie było w hurtowni. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
A - Ceramic glow plugs are colour-coded with a „white seal“-arrow- and have a chamfered shoulder at the tip.
B - Metal glow plugs are colour-coded with a „red seal“-arrow-.