[ BMK 3.0 224 KM] kontrolka check engine. uwalone wtrysk???
-
- Forum Audi A6 / A7
czyli komputer pokaże ktory wtrysk dokładnie leje..... po przeczytaniu troszke tego tematu to widzę że mozna śmiało też założyć uzywane i sprawne wtryski. jeden nowy kosztuje 1200zł na aledrogo.... wiec predzej pokusilbym sie o jakieś sprawne używki. najpierw tak czy inaczej odpowiednia diagnoza czy to napewno wtryski i który dokładnie.....
-
- Forum Audi A6 / A7
w temacie o tych wtryskach jest tez mowa o dymieniu z rury wydechowej itd.... ja natomiast żadnych takich objawów niemam. jest też wzmianka o wlaniu jakiegos preparatu ktory przeczyszcza owe wtryski i to tez niby pomaga...... może nie wszystkim i nie w 100% ale jednak..... pozatym jesli uwalony jest tylko jeden np to dlaczego mam wymieniac wszystkie a nie tylko tego jednego??? czytałem że chłopaki wymieniali normalnie pojedyńce sztuki i śmgają jak talala......
Ostatnio zmieniony 25 mar 2015, 20:41 przez karol_srem, łącznie zmieniany 1 raz.
dołączę do tematu ale tłoka nie wypali chyba sobie od tak. Trzeba by dobrze pomykac pewnie ze 160km przez 200 kilometrów i to wtrysk musiał by lać jak z kranu. Przecież jak ktoś jedzie parę kilometrów gasi wóz i zapala jak ostygnie np.po 8 godz.to nigdy nie będzie wiedział ze mu coś zacina na ciepłym silniku.takie jest moje zdanieMichałq pisze:Chodzi mi o to że przy objawach jakie masz aż dziw że nie przybywa ci oleju.
Podejrzewam że sprzedajacy wiedział o wszystkim i spuścił nadmair oleju...
Jazda na lejącyach wtrysach może doprowadzić do wypalenia tłuku ,wiec nie lekceważ sprawy.
Tematów z tym problemem jest sporo na forum ...poszukaj
-
- Forum Audi A6 / A7
mi zacielo parę razy a teraz jeżdżę i nie zacina to przecież się nie naprawilo samo.nie dymi moc jest.może nie ma tragedii jeszcze.aha wymieniłem olej ostatnio też go nie przybywakamil666 pisze:Nigdy po pracy nie podjeżdżasz pod przedszkole, do sklepu czy coś takiego? Ja codziennie mam takie sytuacje kiedy mogę stwierdzić czy zacina czy nie.
-
- Forum Audi A6 / A7
hahah nie rozumie tego przecież jak zapalisz i wyciągniesz bagnet na ciepłym to zawsze na bagnecie będzie wiecejkarol_srem pisze:jutro zrobie tak jak kolega napisał na zimnym sprawdze stan oleju potem go odpale i niech pochodzi z 30min i sprzwdze znów stan oleju...... jesi sie nie podniesie to co wtedy??? moge smialo wymieniac na nowy?? bo to mnie generalnie czeka tak jak pisałem na początku
-
- Forum Audi A6 / A7
tez tego nie rozumie koledzy mają dużo kasy widocznie. Moim zdaniem jak padnie wtrysk to idę wymieniam ten co nie działa a nie używane dobre po to żeby mieć nowekarol_srem pisze:niewiem jeszcze do chwili obecnej dlaczego jeżeli uwalony jest np jeden wtrysk to i tak mam wymieniac wszystkie.... a jak czytałem w temacie o tych wtryskach to chłopaki i tak wymieniali pojedyńcze sztuki i było potem ok..... wiec jak to jest hmmm
-
- Forum Audi A6 / A7