Auto kupione jako pierwsze obejrzane S6, jechałem po nią w ciemno z Warmi na Śląsk. Poprzedni właściciel użytkował ją 7 lat w Polsce, wcześniej auto jeździło w DE. Potwierdzony przebieg 220K w ASO, wnętrze nie zniszczone, lakierniczo też dobrze. Podmalowywane ranty tylnych błotników ( 200 mikronów ) oraz przedni lewy słupek A na odcinku od dołu szyby do początku relingów, po za tym wszędzie 100-140 mikronów. Przy zakupie nawet nie miałem miernika, lecz sprzedawca poinformował mnie co było robione. Po za tym standardowo w tak leciwym aucie sporo odprysków na przednich błotnikach i masce. Wyposażenie całkiem ok, brakuje solaru i pamięci foteli, za to jest RNS-E dołożone i w pełni "uruchomione". Jest też całkiem kulturalnie zamontowany w dachu monitor DVD ze zmieniarką i słuchawkami bezprzewodowymi. Zawieszenie to oryginalne sprężyny i dwuletnie bilsteiny B8, stoi wysoko bo niestety opony w rozmiarze 245/45/18 są źle dobrane, ale szkoda wyrzucić całkiem świeże oponki.
Auto zakupiłem w czystej benzynie, po około pół roku użytkowania załozyłem instalacje gazową, z takim zamiarem było auto kupowane.
Auto ma nowy rozrząd, przednia szybę zmienianą w 2013 roku, jeździ, skręca i hamuje jak należy. Skrzynia również serwisowana na bieżąco i nie wykazuje problemów.
Jakiś wielkich planów co do "tjuningu" nie przewiduję, mam do tego inne auto, a to było kupione tylko i wyłącznie do wygodniej jazdy na codzien.
Na pewno zmienię zawias, bo ten jest bardzo twardy, a wygląda jak allroad, jakiś gwint średniej klasy będzie OK. W niedługim czasie będzie tez nowy wydech z kwasówki z czterema końcówkami z tyłu ( czekam na zderzak RS ), po za tym poprawka fotela kierowcy, bo jest rysa na skórze i trochę zadrapań no i ogólnie doprowadzenie auto do jak najlepszego stanu.
Kilka fot zaraz po pierwszym lepszym umyciu, niestety nic ciekawego na tą chwilę nie posiadam, ale wątek będę aktualizował.
I jeszcze foto mojej perełki

Pozdrawiam