Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Niedziałający wskaźnik temperatury oleju

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tracha
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Niedziałający wskaźnik temperatury oleju

Post autor: Tracha » 20 mar 2015, 00:00

Cześć!

Tak się zastanawiam, bo u mnie nie działa ogólnie wskaźnik temperatury oleju. Z tego co się dowiedziałem od poprzedniego właściciela - Jemu także nie działało. Nie wiem jak to wyglądało za Niemca. <mysli>

Ale ogólnie się zastanawiam czy jest możliwość, aby Audi zainstalowało zegary od temp. oleju bez podłączenia tego albo bez działania tego wskaźnika? Czy dopiero byłaby to wina Niemca, który uszkodził gdzieś czujnik temp. oleju lub obwody od wskaźnika? :[

Z tego co się zdołałem dowiedzieć po przygodach kolegi z Tourana, to VAG potrafi chować wiele działających rzeczy w autach, które czekają tylko na odpowiednie zakodowanie. Czy tak może być też w tym przypadku? Bo to trochę głupie aby coś centralnie na widoku nie działało i czekało na aktywację <glupek>
Obrazek

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 20 mar 2015, 00:58

Przede wszystkim podepnij się pod kompa. Możesz mieć uwalony czujnik albo uszkodzony licznik.

Awatar użytkownika
Tracha
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tracha » 20 mar 2015, 01:06

mrporpoise pisze:Przede wszystkim podepnij się pod kompa. Możesz mieć uwalony czujnik albo uszkodzony licznik.
Wiem, taki mam zamiar jak dostanę kabel i to samo chciałem zrobić. <mysli>
Niestety ETKA mi się zwiesza ale wiadomo ile mniej więcej kosztami wyniesie wymiana:

- Czujnika temp. oleju (Przy okazji on się znajduje w jakimś odsłoniętym miejscu?),
albo
- Wskaźnika temp. oleju (Tutaj rozumiem całą tablicę zegarów muszę wymienić? Czy jest osobno ten konkretny moduł?),
Obrazek

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 20 mar 2015, 08:12

czujnik jest w misce olejowej - zamiennik około 150-200 zł ale często nie działają , pozostaje tylko ori chyba coś koło 350-400 zł

wskaźnik w liczniku jest przylutowany ( licznik z FIS VDO) lub na wcisk ( połfis Jeager ) ale wymiana w obu przypakach nie jest jakoś specjalnie trudna - zrób test zegarów Vagiem i będzie jasne czy to wskaźnik

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja