Zmiana położenia ramienia wycieraczek
Zmiana położenia ramienia wycieraczek
Witam. Mam taki problem. Podczas mycia auta, ustawiłem przednie wycieraczki w trybie serwisowym, po czym odgiąłem ramiona wycieraczek tak jak do zmiany piór. Niestety po umyciu auta, zapomniałem pióra spowrotem położyć na szybę.... kliknąłem zakończenie trybu serwisowego i.... niezłożone ramię wycieraczki uderzyło w maskę, powstał odprysk na masce a w dodatku jedna wycieraczka pod wpływem uderzenia zmieniła swoje położenie (moim zdaniem na skutek tego że silnik chciał wykonać pełną drogę do złożenia wycieraczki a ta natomiast została zatrzymana przez maskę). Wszystko działa, jednak położenie owej wycieraczki zmieniło sie o jakieś 5cm. Siedząc w kabinie widzę prawe ramię wycieraczki na szybie, a nie powinno tak być. W związku z tym jak mogę to naprawić, czy wystarczy tylko z wierzchu zdemontować ramię i nałożyć je ponownie na sworzeń w odpowiednim miejscu? Prosze o porady jak można to szybko naprawić. Pozdrawiam
ilerazy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
z mojego doświadczenia powiem, że prostowanie ramienia to dość skomplikowana czynność i raczej idealnie się tego nie zrobi. A bardzo to prawe ramie Ci wystaje? Bo u mnie też jest trochę widoczne, więc może tylko autosugestia Ci podpowiada, że wcześniej było schowane zupełnie? 

A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage