Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

nie świeci lewy wsteczny

Elektryka
Grygielow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Grygielow » 09 mar 2015, 22:14

Witam szanownych forumowiczów.

Mam podobny problem z nie paląca sie żarówka od wstecznego lewego lecz po rozmontowaniu lampy (chęć wymiany żarówki) okazuje sie ze wogole nie ma do czego podłączyć a żarówki od wstecznego ani instalacji nie ma.
Ledów nie posiadam wiec czy tak oryginalnie było produkowane ?

Pozdrawiam

marek33A
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marek33A » 10 mar 2015, 05:06

Ja kolego mam to samo w niektórych modelach z tego co się dowiedziałem jest podłączony tylko prawy wsteczny i tak ma być, będzie świecił tylko prawy, pomimo tego że w lewej lampie w niektórych autach też jest żarówka wstecznego ale świecić nie będzie :) u mnie są żarówki po obu stronach ale świeci tylko prawa i tak wychodziło fabrycznie
marek

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 10 mar 2015, 05:23

W autach gdzie sa lamy ktore maja led w stopach to wsteczny ma tylko jedna zarowke. Zwykle lampy maja dwa wsteczne.

marek33A, jestes pewien ze masz zrowke? Zobacz dokladnie bo wydaje mi sie ze widzisz tylko zaslepke <lol>

marek33A
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marek33A » 10 mar 2015, 13:38

Rozebrałem obie lampy i w obydwu są żarówki,tylko że do lewego wstecznego nie dochodzi prąd pomimo załączenia wstecznego, ponadto dziś rozebrałem je powtórnie i podłączyłem przewód od lewego wstecznego do prawego, świeciły obydwa ale wywala błąd spalonych obydwu żarówek <mysli>
marek

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 AQD 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Screw » 03 mar 2017, 07:37

Witam, troche odgrzeje.

Moje auto MY06 mialo dolozone ledy tyl i mialem dwa wsteczne caly czas bez zadnego problemu. Oczywiscie zminilem kodowanie. Kolegi takie samo C6 mialo juz ledy oryginalnie i tez mial dwa swiatla wsteczne.

Od czasu do czasu wywalalo blad wstecznego lewego swiatla ale zarowka mimo wszystko swiecila. Zdarzalo sie to w obu autach.
Od jakiegos tygodnia zawsze w okolicach 7-9 minut od odpalenia wywala mi blad wstecznego lewego swiatla. Co dziwne - swieci. Zawsze spod domu wyjezdzam tylem z parkingu i zawsze zarowka jest ok. Dopiero jak przejade kawalek i minie wlasnie te 7 do 9 minut - wywala blad spalonej zarowki ktora oczywiscie nie jest spalona. Ktos ma pomysl co tu zrobic? Zabiore sie najpierw za czyszczenie wtyczki ale objawy w ogole nie pasuja do poprzednich postow.
W moim aucie zasilanie na obie lampy mozna wytlumaczyc tym ,ze mam instalacje pod nie ledowe lampy to mam dwie , ale kolega ma tez dwie a mial juz ledy od nowosci.

Zwątpilem. Pomozcie:)

Awatar użytkownika
Dfotek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dfotek » 23 kwie 2017, 01:57

marek33A pisze:Rozebrałem obie lampy i w obydwu są żarówki,tylko że do lewego wstecznego nie dochodzi prąd pomimo załączenia wstecznego, ponadto dziś rozebrałem je powtórnie i podłączyłem przewód od lewego wstecznego do prawego, świeciły obydwa ale wywala błąd spalonych obydwu żarówek <mysli>
U mnie w ledach z 2005 (!) nie świeciło prawe cofania, a świeciły oba przeciwmgielne,
więc to nie był TEN model, gdzie świeci po jednym.
Żarówka była, kable były, więc się pobawiłem w czyszczenie styków i działają oba. :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl