[ Dodano: 2015-03-09, 10:42 ]
chelsea78 pisze:Cześć, chyba jednak zabiorę się za zmianę licznika bez fisa na fis i teraz tak, sumując opis: Potrzebuję licznika, oznaczenie mojego to 4B0 919 860 E i znalazłem taki LICZNIK na allegro, następnie manetka, potem wtyczka czerwona no i piny (ale jak uda mi się ogarnąć jakąś obciętą z innego auta to piny nie będą potrzebne). I teraz jeszcze tak, jak zczytać pin z nowego licznika? Mam vcds'a i kabel, czy to wystarczy? Dodatkowo nie rozumiem do końca opisu, a dokładnie oznaczeń ,,do masy'', o co chodzi? Skręcam wszystkie kabelki w jedno i ciągnę do masy gdziekolwiek w samochodzie? Co do sygnału z ECU to mowa i białej wtyczce pod komputerze? Który nr pina będzie u mnie? Dzięki wielkie z góry za pomoc, pozdro
Oki jak masz kabel? Jak zwykły KKL to jak podałem wcześniej VageepromProgrammer 1.19 i pin powinno sczytać , Vcds tego nie zrobisz.
Do masy to do masy

Sygnał z Ecu chodzi tobie o spalanie? w pierwszym poście nie ma ani słowa o białej wtyczce - ale podpinasz się w ECU w pin 18 , lub przy komuterze w brązowej kostce 10-pinowej pin 3 - ale zawsze kabel żółty
Aha ty tez możesz mieć immo1 , sprawdź po numerze VIN , bo nie jestem w stanie znaleźć czy licznik z 860E jakie ma immo - czyli ja k wyżej pisałem wymiana pastylek