jak rozebrać lampy audi a6 c5
jak rozebrać lampy audi a6 c5
witam wszystkich starałem się szukałem i nic nie znalazłem a mianowicie jak wyjąć lampy przód audi a6 c5 to wiem tylko jak je rozebrać ponieważ nie siedzą w środku na uchwytach brak regulacji dziękuję za pomoc
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jeśli lata Ci cały środek i nie trzyma się na żadnym mocowaniu to piekarnik już możesz grzać i szukać dobrego kleju A jeśli górne mocowania Ci trzymają a lata sam dół, to tak jak wcześniej pisałem pewnie tylko wyskoczyło Ci z kulek na silniczku od regulacji
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Silnik: 4.2 326KM
Dokładnie-silikon nie może mieć przerwy przy nakładaniu bo będzie para. Ja dodatkowo swoje lampy kleiłem pojedynczo i metalowe spinki z obu zakładałem na jedną, żeby lepiej klosz do obudowy ścisnęło, a potem druga tak samo.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
klforest, Ten link jest dla Ciebie viewtopic.php?t=8134
Niestety kilka zdjęć jest niewidocznych a autor już sporo czasu nie rejestrował się na Forum, więc póki co nie ma szans na ich aktualizację. Ale myślę że opis wystarczająco tłumaczy co i jak robić przy rozklejaniu lamp, przy okazji polecam regenerację odbłyśników
Niestety kilka zdjęć jest niewidocznych a autor już sporo czasu nie rejestrował się na Forum, więc póki co nie ma szans na ich aktualizację. Ale myślę że opis wystarczająco tłumaczy co i jak robić przy rozklejaniu lamp, przy okazji polecam regenerację odbłyśników
Lektor.
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: jak rozebrać lampy audi a6 c5
Brak regulacji prawdopodobnie wynika z czegoś innego. Zębatka obraca się pewnie na osi - sprawdź czy tak przypadkiem nie jest.klforest pisze:witam wszystkich starałem się szukałem i nic nie znalazłem a mianowicie jak wyjąć lampy przód audi a6 c5 to wiem tylko jak je rozebrać ponieważ nie siedzą w środku na uchwytach brak regulacji dziękuję za pomoc
Jeśli tak, to można naprawić bez wyjmowania lampy z auta:
1. Zdejmujesz tę zębatkę z osi,
2. Czyścisz środek zębatki z rdzy
3. Ośkę czyścisz i dziabiesz trochę pilnikiem
4. Otwierasz z tyłu lampę i trzymając za wkład sprawdzasz czy da się szybkim ruchem nasunąć zębatkę na ośkę
5. Na otwartą lampę nakładasz folię strecz, ośką przebijasz folię
6. Wnętrze zębatki smarujesz dokładnie dobrą żywicą epoxydową, długowiążącą (nie ośkę! bo wepchniesz klej do lampy i zakleisz ośkę na amen)
7. Nakładasz zębatkę na ośkę, trzymając wkład lampy, tak żeby ośka weszła najgłębiej jak się da w zebatkę
8. Czekasz dobę zanim rozerwiesz folię
9. Czekasz kolejną dobę zanim zaczniesz regulować lampę
Jakbyś potrzebował jakiejś części lampy to się odzywaj - mam jedną gdzieś tam wrzuconą.
Gdybyś rozklejał lampę w piekarniku to uważaj żeby ŻADNA CZĘŚĆ NIE DOTYKAŁA METALOWYCH ELEMENTÓW PIEKARNIKA.
Moja lampa leży w graciarni bo omsknęła się i klosz dotknął bocznej ścianki piekarnika...
Piekarnik może być ustawiony na niską temperaturę, ale grzałki pracują w trybie 0/1 i czasem niektóre elementy mogą mieć bardzo wysoką temperaturę.
Widziałem jak to wyglada podczas regeneracji u Pana z linku powyżej. Otóż, piekarnik wchodzi w grę pewnie dlatego, że nie ma innego sprzętu ale spokojnie można dać radę opalarką podgrzewając punktowo.
Co do kleju, to używany był taki z rolki-czarny. Po pogrzaniu stawał się plastyczny i kloszy był obsadzany.
Dodam, żę bardzo istotne są żarniki jakich się używa. Okazuje się, że chińska podróbka jest tania w zakupie ale sieje zniszczenie wewnatrz lampy - wypala odbłyśnik a nawet powoduje odkształcenia plastiku odbłyśnika.
Swoją drogą, po regeneracji odbłyśnika oraz wymianie klosza lampy w końcu lampy w moim aucie świecą a ja nie boje jeździć nocą.
Co do kleju, to używany był taki z rolki-czarny. Po pogrzaniu stawał się plastyczny i kloszy był obsadzany.
Dodam, żę bardzo istotne są żarniki jakich się używa. Okazuje się, że chińska podróbka jest tania w zakupie ale sieje zniszczenie wewnatrz lampy - wypala odbłyśnik a nawet powoduje odkształcenia plastiku odbłyśnika.
Swoją drogą, po regeneracji odbłyśnika oraz wymianie klosza lampy w końcu lampy w moim aucie świecą a ja nie boje jeździć nocą.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7