[ audi a6] Nawigacja 7" do Audi a6 c5 Made in China - w
-
- Forum Audi A6 / A7
NOWE MENU ALA RNS-E - cz1.
W końcu znalazłem trochę czasu by zacząć ogarniać to menu..
Wielkie dzięki dla kolegi z forum Cyber za pomoc w wizualizacji menu
Pierwsza część menu : ( plik poglądowy , w org. wszystko na warstwach , gotowe do pocięcia na poszczególne elementy menu )
1) Menu główne zamiast napisów Albums itd. Będą nazwy poszczególnych opcji . Radio . Mp3 . GPS , itd.
czeka mnie jeszcze sporo roboty ! by ogarnąć kolejne zakładki menu , Radio np. I jednocześnie nie przesadzić aby było podobne do RNS-E i jednocześnie mieściło się w możliwościach kodu obecnego menu ...
ps.
Może ktoś ma zdolności informatyczne i wie o co chodzi z plikami "imageinfo.txt" zawiera dane plików w ROM'ie jego waga itd ... jeśli ktoś się zna to będzie wiedział o co chodzi .
Dlaczego pytam ? Każdy plik skórki ma odpowiedni do danego pliku , plik kontrolny z info o nim ... np: "Skin_blue.skin" posiada plik "Skin_blue.skin.imageinfo.txt" potrzebuje pomocy w wygenerowaniu tych plików aby ROM miał " ręce i nogi " ...
Wielkie dzięki dla kolegi z forum Cyber za pomoc w wizualizacji menu
Pierwsza część menu : ( plik poglądowy , w org. wszystko na warstwach , gotowe do pocięcia na poszczególne elementy menu )
1) Menu główne zamiast napisów Albums itd. Będą nazwy poszczególnych opcji . Radio . Mp3 . GPS , itd.
czeka mnie jeszcze sporo roboty ! by ogarnąć kolejne zakładki menu , Radio np. I jednocześnie nie przesadzić aby było podobne do RNS-E i jednocześnie mieściło się w możliwościach kodu obecnego menu ...
ps.
Może ktoś ma zdolności informatyczne i wie o co chodzi z plikami "imageinfo.txt" zawiera dane plików w ROM'ie jego waga itd ... jeśli ktoś się zna to będzie wiedział o co chodzi .
Dlaczego pytam ? Każdy plik skórki ma odpowiedni do danego pliku , plik kontrolny z info o nim ... np: "Skin_blue.skin" posiada plik "Skin_blue.skin.imageinfo.txt" potrzebuje pomocy w wygenerowaniu tych plików aby ROM miał " ręce i nogi " ...
-
- Forum Audi A6 / A7
Poszło na priv. Swoją drogą to jest na etapie projektowania staram się zachowywać proporcje przycisków podobne do orginału mając na uwadze wygląd orginalnego menu co do rozdzielczości i wielkości poszczególnych przycisków.Cyber pisze:kostek1234 - wyślij mi te pliki "Skin_blue.skin" oraz "Skin_blue.skin.imageinfo.txt", to się zobaczy co w nich siedzi.
Swoją drogą, to bym aż tak bardzo nie upodabniał tego menu do RNS-E, bo nie jest ono przystosowane do obsługi dotykiem. Niektóre elementy mogą być za małe do wygodnego "klikania".
każdy z plików zawiera również pliczek .xml z opisem pozycji i wymiaru danego elementu.
Zresztą luknij na wysłane pliki...
Pozdrawiam
hej
myslę ostatnio nad kupnem do mojego auta 1,8t z 2004 r stacji multimedialnej kruger i matz km 2003. wiem tylko jak bedzie z moim fabrycznym sterowaniem radia w kierownicy. Slyszałem rózne wersje na ten temat. Wiem Ze niektórzy kupuja w razie potrzeby jakis interfejs, a niektórzy sami próbuja się w to bawić. I teraz moje pytakie takie do was: czy ktos z okolic Bytomia umiałby to ogarnąć nie wydając na to parę stów? Jeszcze mały szczegół, jeżdżę vw. Pisałem na forum vw, ale nie wiem czy tam w ogóle ktoś żyje bo jeszcze ani razu nikt mi nie odpisał w przeciwieństwie do Was. Proszę o odpowieź mkimo tego że to vw:)dzieki i pozdrawiam
myslę ostatnio nad kupnem do mojego auta 1,8t z 2004 r stacji multimedialnej kruger i matz km 2003. wiem tylko jak bedzie z moim fabrycznym sterowaniem radia w kierownicy. Slyszałem rózne wersje na ten temat. Wiem Ze niektórzy kupuja w razie potrzeby jakis interfejs, a niektórzy sami próbuja się w to bawić. I teraz moje pytakie takie do was: czy ktos z okolic Bytomia umiałby to ogarnąć nie wydając na to parę stów? Jeszcze mały szczegół, jeżdżę vw. Pisałem na forum vw, ale nie wiem czy tam w ogóle ktoś żyje bo jeszcze ani razu nikt mi nie odpisał w przeciwieństwie do Was. Proszę o odpowieź mkimo tego że to vw:)dzieki i pozdrawiam
Witam. Wymieniałem w samochodzie radio navigationPlus na stację multimedialną made in china. Radyjko ma własna antenę gps, ale postanowiłem wykorzystać fabryczny odbiornik zamontowany w aucie. Mam wgraną nawigację igo8 i niby widzi satelity ale jakoś słabo,sygnał jest na żółto. Poza tym nie podaje mojego położenia. Myslicie,że jest jakaś różnica między tymi nadajnikami?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Doliwa, ja do RNS-D dokupowałem antenę GPS i okazało się, że wyglądała identycznie jak ta w GMS 6202 tylko różniły się końcówką. W GMS fix łapie mi w 2-3s w garażu. Czy Ci końcówka z fabrycznej navi pasowała do Twojego radia, czy stosowałeś jakieś przejściówki lub zmieniałeś końcówkę? Spróbuj podłączyć antenę, którą dostałeś z radiem i będziesz od razu widział czy coś się polepszyło.
Cześć,
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich!
Sam przymierzam się do rezygnacji ze staruszka RNS-D i jako, że nie jestem specem od car audio, mam kilka dodatkowych pytań. Link do podanej aukcji jest dalej aktywny i myślę o zakupie.
1. Czy wszystkie oryginalne kostki w Audi pasowały do radia, czy był potrzebny zakup jakichś przejściówek? Wiem tylko, że antena GPS jest inna.
2. Czy ktoś orientuje się, czy te radia będą działały z systemem BOSE? Jeśli tak, czy radio ma swoje gniazdo, czy wymagana jest jakaś kombinacja (dodatkowy interface)?
3. Czy ktoś byłby w stanie określić, czy jakość dźwięku nie zabije idei posiadania i używania systemu BOSE?
4. Jak wrażenia po 2 latach użytkowania? Nadal pozytywne?
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich!
Sam przymierzam się do rezygnacji ze staruszka RNS-D i jako, że nie jestem specem od car audio, mam kilka dodatkowych pytań. Link do podanej aukcji jest dalej aktywny i myślę o zakupie.
1. Czy wszystkie oryginalne kostki w Audi pasowały do radia, czy był potrzebny zakup jakichś przejściówek? Wiem tylko, że antena GPS jest inna.
2. Czy ktoś orientuje się, czy te radia będą działały z systemem BOSE? Jeśli tak, czy radio ma swoje gniazdo, czy wymagana jest jakaś kombinacja (dodatkowy interface)?
3. Czy ktoś byłby w stanie określić, czy jakość dźwięku nie zabije idei posiadania i używania systemu BOSE?
4. Jak wrażenia po 2 latach użytkowania? Nadal pozytywne?
Witam wszystkich!
w ostatnim czasie coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą radia 1 din na 2 din. Oryginalna nawigacja jest trochę ograniczona więc będzie to jakiś zamiennik, prześledziłem cały temat i bardzo spodobała mi się opcja prawie fabrycznego wyglądu radia, nie pasuje mi tylko ten system Windowsa, który jest trochę ograniczony więc zacząłem szukać i udało mi się znaleźć identyczne radia na systemie Android, który o wiele bardziej mi odpowiada, czy ktoś miał już jakieś doświadczenia z tymi produktami?
http://www.seicane.com/seicane-s09102-o ... cpu-usb-sd
do wyboru jest tylko wygląd RNS-D i android dzięki któremu funkcje są prawie nieograniczone, ktoś może posiada, miał styczność z tymi radiami?
w ostatnim czasie coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą radia 1 din na 2 din. Oryginalna nawigacja jest trochę ograniczona więc będzie to jakiś zamiennik, prześledziłem cały temat i bardzo spodobała mi się opcja prawie fabrycznego wyglądu radia, nie pasuje mi tylko ten system Windowsa, który jest trochę ograniczony więc zacząłem szukać i udało mi się znaleźć identyczne radia na systemie Android, który o wiele bardziej mi odpowiada, czy ktoś miał już jakieś doświadczenia z tymi produktami?
do wyboru jest tylko wygląd RNS-D i android dzięki któremu funkcje są prawie nieograniczone, ktoś może posiada, miał styczność z tymi radiami?
- Xray T2
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
I jak tam? zakupiłeś radyjko?adams1986 pisze:Witam wszystkich!
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
świetna aukcja , ktoś wystawia ale:
Czyli o kant d.... taki zakup , można sobie z Chin samemu zamówić wyjdzi na to samoPrzedmiotem aukcji jest usługa zamówienia produktu oferowanego w serwisie Allegro od producenta z Chin w imieniu Kupującego. Kupując na aukcji zgadzasz się na zamówienie przedmiotu w Twoim imieniu. Kupujący ponosi koszty opłat celnych jeśli przesyłka zostanie objęta procedurą; - Nie ma możliwości odbioru osobistego; - Nie wystawiam faktur VAT; - Gwarancja jest realizowana u tylko producenta.