co to ten CAN
Wychodzi na to ze nie trzeba zdejmowac kierownicy zeby wyjac licznik? Wtyczka patrzac od kierowcy po ktorej stronie bedzie licznika ? Aaa i wyczytalem ze po tym trzeba cos vagiem przeprogramowac????
[ Dodano: 2015-03-01, 14:14 ]
Odcialem KabEl gdzie mialem gala a teraz jest boss i pomoglo na raz dzialajacre a raz nie glosniki przednie przynajmniej narazie jest ok:) licznik zaraz zdemontuje i dobiore sie do tej siwej kostki tylko czy jak zamienie te kable to od razu pomoze czy trzeba cos programowac?
[ Dodano: 2015-03-01, 14:14 ]
Odcialem KabEl gdzie mialem gala a teraz jest boss i pomoglo na raz dzialajacre a raz nie glosniki przednie przynajmniej narazie jest ok:) licznik zaraz zdemontuje i dobiore sie do tej siwej kostki tylko czy jak zamienie te kable to od razu pomoze czy trzeba cos programowac?
Przy radiu chorus jak dzwonil mi tel nokia wbudowany w podlokietniku to sciszalo sie radio i odbieralo sie polaczenie i mozna bylo gadac teraz nie wiem jak to zrobic zeby bylo tak samo a kierownicy nie mam multi... jeszcze nie podpialem bo nie moge odkrecic tych dwoch srobek:/
[ Dodano: 2015-03-01, 19:10 ]
No i probowalem odkrecic ale tych srob nie da sie ruszyc jedna sie obrobila a droga zaczyna a nawet nie drgnie jak to zrobic bo jak sie obrobia do konca to bedzie lipa...
pomoz
[ Dodano: 2015-03-01, 19:10 ]
No i probowalem odkrecic ale tych srob nie da sie ruszyc jedna sie obrobila a droga zaczyna a nawet nie drgnie jak to zrobic bo jak sie obrobia do konca to bedzie lipa...

Eh mam w krzyzaka mowisz ze wiertlo lewoskretne? Dostep nie jest najgorszy tylko k.... one ani drgna mam spray zamrazajacy moze je popsikam skorcza sie i puszcza hm. ale to juz jutro bo dzis sie juz tym wk...
kto to tak dowalil te sruby
[ Dodano: 2015-03-01, 20:01 ]
A do licznika skad dochodzi ta kostka moze tam bym sie podpial pod te dwa kabelki?

[ Dodano: 2015-03-01, 20:01 ]
A do licznika skad dochodzi ta kostka moze tam bym sie podpial pod te dwa kabelki?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
no potrzebujesz konektor miniiso żeński 2 sztuki - np. www.markland.pl/konektor-zenski-wtykow-p-583.html
![Obrazek]()
Przestudiowałem temat waszej rozmowy i kilka innych na forum i zastanawiam się czy jeżeli samochody były przystosowywane do can i różnego wyposażenia to czy tylko za licznika można ten sygnał Can'a wyciągnąć.
Mam audi a6 c5 z 2000r. z licznikami podświetlonymi na biało i cyfrowym zegarkiem natomiast bez pełnego Fis (mały wyświetlacz przy zegarach) i zastanawiam się czy z tej szarej kostki za licznikiem Can nie jest gdzieś bliżej radia podciągnięty np za konsolą radiowo-klimatyzacyjną. Czy ma tam w ogóle szukać ? Spotkaliście się z takimi rozwiązaniami, może tam jest jeszcze jakaś kostka łącząca ? kable luzem razem z wiązką ?!
Po zamianie chorus 1 na concert 2 problem ewidentny z brakiem CAN (brak podświetlenia, problem z przednimi głośnikami, samoczynne wyłączanie itd...)
Mam audi a6 c5 z 2000r. z licznikami podświetlonymi na biało i cyfrowym zegarkiem natomiast bez pełnego Fis (mały wyświetlacz przy zegarach) i zastanawiam się czy z tej szarej kostki za licznikiem Can nie jest gdzieś bliżej radia podciągnięty np za konsolą radiowo-klimatyzacyjną. Czy ma tam w ogóle szukać ? Spotkaliście się z takimi rozwiązaniami, może tam jest jeszcze jakaś kostka łącząca ? kable luzem razem z wiązką ?!
Po zamianie chorus 1 na concert 2 problem ewidentny z brakiem CAN (brak podświetlenia, problem z przednimi głośnikami, samoczynne wyłączanie itd...)
Audi A6 C5 Avant 2000r.