Witam
Jestem tu nowa ,więc proszę o wyrozumiałość .
Być może problem jest już ,gdzieś opisany niestety nie znalazłam odpowiedzi.
Otóż mam audi A6 2004 po liftingu ,przejechane 330tyś od jakiegoś czasu szarpie mi skrzynia (multitronic GJT),dziś byłam podobno u najlepszego znawcy od automatów w Poznaniu ,po podłączeniu do komputera żaden błąd nie wyskoczył lecz Pan wycenił naprawę na ok 4-6 tyś plus vat znając szczęście będzie 6 tys.Samochód jest wart 12tyś ,więc pakowanie w niego 6tyś dla mnie nie ma sensu.
Zaproponował wymianę na manualną w cenie 3tyś na gotowo.
Czy ktoś może mi pomóc w podjęciu decyzji?
[ MULTI] multitronic 2004r szarpie miedzy 60,a 80 km/h
-
- Forum Audi A6 / A7
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Proponuję skontaktować się z kolegą Bart-S - www.4rings.pl/index.php?p=1_3_Kontakt
Do Wrześni z Poznania niedaleko , warto sprawdzić jeszcze u kogoś.
Rozumiem że silnik sprawny , przeguby sprawdzone itd.?
Do Wrześni z Poznania niedaleko , warto sprawdzić jeszcze u kogoś.
Rozumiem że silnik sprawny , przeguby sprawdzone itd.?
-
- Forum Audi A6 / A7
Przeguby wymienione 2tyg temu,silnik bez błedów.
[ Dodano: 2015-02-19, 20:41 ]
Jak czytam to forum coraz dłużej to dochodzę do wniosku ,że powinnam się cieszyć ,a nie martwić moją skrzynią.
Mam przejechane 330tyś bez wymiany oleju w skrzyni (żaden mądry mechanik mnie o tym fakcie nigdy nie poinformował
) i nadal jeżdżę.
Czy ktoś może mi chociaż odpowiedzieć czy jeśli rozsypie mi się skrzynia totalnie czy wtedy będą wyższe koszty przekładki na manualną? jeśli nie to będę jeździła dalej .
[ Dodano: 2015-02-19, 20:41 ]
Jak czytam to forum coraz dłużej to dochodzę do wniosku ,że powinnam się cieszyć ,a nie martwić moją skrzynią.
Mam przejechane 330tyś bez wymiany oleju w skrzyni (żaden mądry mechanik mnie o tym fakcie nigdy nie poinformował

Czy ktoś może mi chociaż odpowiedzieć czy jeśli rozsypie mi się skrzynia totalnie czy wtedy będą wyższe koszty przekładki na manualną? jeśli nie to będę jeździła dalej .