Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

niunia a6 c5 by didi

Prezentacja w/w aut.
Awatar użytkownika
didi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

niunia a6 c5 by didi

Post autor: didi » 05 lut 2015, 10:12

Witam wszystkich chcialbym pokazac moj nowy zakup,a mianowicie moje marzenie czyli audi a6 c5 jeszcze z czasow gimnazjalnych niestety nie bylo mnie stac w czasach szkoly na audi wiec jakis czas jezdzilem opelkiem ktoremu nie zalowalem kasy.Obrazek
tak jak juz mowilem audi to moje marzenie i wkoncu sie spelnilo <radocha> padlo na avant z 2 powodow pierwszy to poprostu wyglad ktory bardzo mi sie podoba drugi to rodzina :) auto kupilem od pierwszego wlasciciela w polsce ktory pracowal w serwisie audi wiec byla naprawde zadbana a wiec;
audi a6 c5(avant)4b
rok produkcji 1998
silnik 2.4 v6 165hp
skrzynia manual

wyposazenie;
abs
esp
airbag
climatronik dwustrefowy
naglosnienie audi concert bose
grzane pupy
czuiniki parkowania
xenon samopoziomujacy
spryskiwacze xenonow
halogeny
welurowe wnetrze z czarnymi listwami
elektrycznie regulowane fotele
relingi chrom
org alufelgi 16
i to chyba tyle :)
tak wygladala jak kupilem
Obrazek
do tej pory wymienilem koncowki drazkow,olej z castrola na valwoline maxlife 5 w30 i wymienilem uszczelki pokrywy zaworow rozrzad byl wymieniony przed kupnem
i uporalem sie z jedyna rdza na dachu przy relingach do zrobienia uszczelniacz na walku rozrzadu lewej glowicy lekko sie poci i zbieznosc
narazie zmodzilem tylna kalpe choc bede poprawial bo zrobilem to w pospiechu i nie jest idealnie
Obrazek
pozniej zmodzilem front lampy i gril
Obrazek
w planch na ten sezon 18 badz 19 cali zalezy od wzoru co mi wapdnie woko i do tego odrazu ustawic wmiare rozsadku wysokosc jakas gleba delikatna oraz przyciemnienie lamp tylnych juz wkrotce:)
Jestem nowy wiec prosze o wyrozumialosc i jesli popelnilem jakis blad prosze poinformowac poprawie :)
a tutaj pozwole sobie poprosic o opinie mysle na taka 18 w zwjazku ztym ze troszke umiem sie bawic gimpem pozwolilem sobie fote podgladowa co wy na to przyjme nawet slowa krytyki
Obrazek
Obrazek
Bo Bóg dał nam nogi po to,by dojść tam,gdzie glebą nie dojedzie:)

user

Post autor: user » 05 lut 2015, 10:29

to co tam wkleiłes to bedzie wiecej niz 18" ;)

Awatar użytkownika
didi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: didi » 05 lut 2015, 10:52

rozumiem ze efekt bedzie slabszy nie mam cali w oczach niestety :) ale chodzi ktory wzor bedzie na 18 badz 19 robil robote mysle o wzorze drugim na 19

mariusz48
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mariusz48 » 05 lut 2015, 13:00

wzór 1 <okok>

Awatar użytkownika
Aeternus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Aeternus » 05 lut 2015, 21:12

ładna srebrna trumna z potencjałem :) Osobiście zdecydowanie 2 opcja bardziej mnie rusza ;) I oczywiście 19" :)
Moja Audi A6 C5 2.7 BI_TURBO :)

viewtopic.php?t=70027

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 05 lut 2015, 21:58

19 do C5? Zdaje się, że producent raczej nie dopuszczał takiej felgi ;) Max to 17 o ile się nie mylę... i szczerze mówiąc, na 18-19 to nie będzie auto rodzinne ;)

Tak poza tym to gratulacje i niechaj jeździ ;)

Aha - rozumiem, że wiesz o tym, że możesz stracić kiedyś przy kontroli policyjnej dowód rejestracyjny za te lampy? ;)

Awatar użytkownika
Aeternus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2001
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Aeternus » 05 lut 2015, 22:22

na 18-19 to nie będzie auto rodzinne ;)
Zależy kto czego potrzebuje i jakie ma drogi w okolicy ;)
Moja Audi A6 C5 2.7 BI_TURBO :)

viewtopic.php?t=70027

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 05 lut 2015, 22:29

Aeternus, Bo ja wiem... rodzinne to takie, które ma wozić dzieci, babcie, żonę... a nie być wozem Pana domu który czasem łaskawie przewiezie rodzinkę. Więc auto rodzinne powinno być przynajmniej względnie komfortowe i do tego być w stanie jeździć po różnych drogach - np. na wakacje ;)

Jak się ma komfortowe zawieszenie, albo jeszcze lepiej hydrauliczne, to można jeździć na niskoprofilowych 18 ;) Ale zglebiona C5 na 18-19 to nie jest wygodne na dłuższą metę. Wygląda za to fajnie ;)

Awatar użytkownika
didi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: didi » 06 lut 2015, 12:02

dlugi czas jezdzilem i przerobilem niskoprofilowych opon i mysle ze optymalnie dla mnie bylo by 18 na 45 ale w zwjazku z tym ze posiadam jeszcze trzy inne auta wiec rozwazam 19 ale wolalbym ja na profilu 40 tylko czy sie zmiesci? :| a czemu za lampy maja dowod zbrac?? mialem vectre i pomalowane odblysniki kierunkowskazow na czarno i nie jedna kontrole i przeglady przechodzila bez problemowo :)

[ Dodano: 2015-02-06, 12:02 ]
a i auto ma wygladac jak pojade gdzies do rodziny a do kosciola itp to sa inne :) po za tym w planach zakup a6 c6 w tym roku ale to temat zaloze na co patrzec i jaki silnik przy zakupie:)

Delfor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arek
Rocznik: 2002
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel

Post autor: Delfor » 06 lut 2015, 18:05

mrporpoise pisze:Zdaje się, że producent raczej nie dopuszczał takiej felgi ;) Max to 17 o ile się nie mylę...
Ale przecież zakazać tego nie może ;) Każdy użytkownik wprowadza mody tylko na swoją odpowiedzialność.
didi, niech służy bezawaryjnie i daje radość z użytkowania.

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 06 lut 2015, 20:45

Zgadza się, na własną odpowiedzialność... ale jak będzie wypadek to w sądzie już może być różnie :) Szczególnie przy nie do końca jasnych sytuacjach.

A co do lamp - lampy są homologowane jako całość, czyli ingerowanie w konstrukcje lampy = brak homologacji :) A Lampy są elementem wpływającym na bezpieczeństwo w ruchu drogowym. Ot i tyle. To że ci auto przechodziło przeglądy, to umówmy się, że w PL przeglądy to może przejść taczka z tablicą, za odpowiednią opłatą :)

Raz trafisz na gorliwego i tyle będzie.

No, ale życzę powodzenia, i by dobrze służyła. Modów takich nie pochwalam ale nikomu jak ma żyć mówił nie będę <okok>

Awatar użytkownika
didi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: didi » 07 lut 2015, 13:13

no ok ale przeciez moge powiedziec ze takie kupilem z autem :) co do przegladu to ja nie mam tak latwo ale prosze sam zeby wszytsko sprawdzil mi zebym wiedzial na czym stoje i co do roboty,bylem w polowie stycznia w cieply dzien i sprawdzal wszytko nawet lampy jak swieca i tylko wyszla zbieznosc, takto stwierdzil (fakt mylem odkurzalem i silnik tez mylem zmiesiac przed bo uszczelki pokryw zaworow zmienialem ) ze jak z salonu zadko sie widzi tak czyste auto zwlaszcza pod maska :)

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 07 lut 2015, 18:20

No i co z tego że takie kupiłeś? Nikogo to nie interesuje. Tak samo jak przyciemnisz tylne lampy i ktoś ci załaduje w tyłek, to jak będzie ogarnięty, zaraz zrobi zdjęcia, wezwie Policję i będziesz miał ty problem, ze względu na przyciemnione tylne światła ;)
Diagnosta w PL powinien sprawdzać tak naprawdę czy elementy wpływające na bezpieczeństwo są homologowane, powinien sprawdzać przepuszczalność światła w szybach, głośność wydechu i wiele innych. Ale ponieważ i tak diagnosta ma ch... a nie odpowiedzialność, to każdy ma to gdzieś. A to że sprawdzi mechanicznie autko na prośbę, to inna sprawa. Niestety Pan diagnosta nie jest chodzącą encyklopedią i nie będzie pamiętał na jaką felgę jest homologowane auto :P

Awatar użytkownika
didi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: didi » 07 lut 2015, 19:22

o a to z tymi lampami z tylu to sobie zapamjetam :) watpie zeby wygral wkoncu powinien zachowac bezpieczna odleglosc ,ale pewien nie jestem wiec sie nie bede sprzeczal :)

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 08 lut 2015, 11:10

Wiesz, chodzi tylko o to, że jeżeli masz samochód 100% sprawny, czyli zgodny z homologacjami itd. To luz. Jak nie zachował odległości, niezależnie od warunków itd. to jesteś kryty... ale jeżeli masz przyciemnione światła i w związku z tym sygnalizacja wciśnięcia pedału hamulca mogła zostać przeoczona, z przyczyn obiektywnych, to już jest inna sprawa.

Ogólnie w USA gdzie jest olbrzymi rynek customowy, raz że są przepisy mniej restrykcyjne, dwa istnieje cały przemysł, gdzie różne modyfikowane lampy opłaca się producentowi homologować i wytwarzać. W Polsce niestety wiele modyfikacji to autorskie chałupnicze modyfikacje, których nikt nie sprawdza, byle wyglądały 'kozacko' ;) A wpływają na bezpieczeństwo i mnie osobiście na drodze, a jeżdżę dużo, po prostu wk...ają i uważam je za bardzo niebezpieczne. Szczególnie jak 18 letni szczeniak się bierze za takie modyfikacje - nie dość że ma niebezpieczny samochód to jeszcze sam w większości wypadków nie potrafi się poruszać po drogach publicznych.

No, tak sobię psioczę tylko. Autko masz ładne, ile to to ma przebiegu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja