Sonda lambda audi a4 b5 2.4 ALF która ma dłuższy przewód?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sonda lambda audi a4 b5 2.4 ALF która ma dłuższy przewód?
Witam potrzebuję informacji na temat długości przewodu w sondzie lambda tej od strony pasażera. Czy ona ma dłuszy czy krótszy przewód niż ta druga? Sprzedawca nie może dobrac odpowiedniej a chciałem kupić. Musi wiedziec czy to ta z krótszym czy dłuższym przewodem a nie wyciągając ich nie mam pojęcia która ma dłuszy...
- kanar2306
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Skrzynia: Tiptronic
Pomyliłeś forum. Tu nie ma tematów związanych z A4.... Raczej Ci tu nikt nie pomoże...
Ostatnio zmieniony 02 lut 2015, 20:22 przez kanar2306, łącznie zmieniany 1 raz.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
A czemu nie - silniki te same , a więcej info tu może znaleźć na temat V6 bo w A6 C5 są częstsze niż w A4.kanar2306 pisze:Przecież to jest Dostęp zabroniony a nie A4.... Raczej Ci tu nikt nie pomoże...
Lewa czy prawa żadna różnica bo one mają tą samą długość - katalogowo powinieneś mieć sondę 030 906 265 BH
Ale i tak długości są nieważne bo np. zamiennik dedykowany Boscha ma długi kabel pasujący w każde miejsce ( nawet jako sonda za katem ) , jak ma krótszy to robisz pętle i koniec
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
tzn ja mam tylko dwie sondy przed katami i goscio się pyta czy krótszy czy dłuższy przewódbendzji pisze:A czemu nie - silniki te same , a więcej info tu może znaleźć na temat V6 bo w A6 C5 są częstsze niż w A4.kanar2306 pisze:Przecież to jest Dostęp zabroniony a nie A4.... Raczej Ci tu nikt nie pomoże...
Lewa czy prawa żadna różnica bo one mają tą samą długość - katalogowo powinieneś mieć sondę 030 906 265 BH
Ale i tak długości są nieważne bo np. zamiennik dedykowany Boscha ma długi kabel pasujący w każde miejsce ( nawet jako sonda za katem ) , jak ma krótszy to robisz pętle i koniec
poza tym zastanawiam się nad firmą denso w której trzeba doroić wtyczkę tylko nie wiem czy to zda egzamin
ori to bosch tak?