Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Zmiana czestotliwosci polaczenia urzadzen blutooth

Car Audio
ODPOWIEDZ
Bardeuss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zmiana czestotliwosci polaczenia urzadzen blutooth

Post autor: Bardeuss » 30 sty 2015, 11:10

Chcialbym zapytac czy jest mozliwosc ustawienia lepszej jakosci polaczenia (przesylania danych) pomiedzy mmi i iphonem? Wiem ze do prowadzenia rozmow nie jest potrzebna jakas wysoka jakosc i standardowo uzywane jest 8kHZ ale mam pytanie czy jest mozliwosc zmiany tego np na 44.10kHz w ustawieniach blutooth w aucie. Polepszenie jakosci przesylu jest mi potrzebne poniewaz aplikacja ktorej uzywam w telefonie wykorzystuje zestaw glosnomowiacy przez blutooth do przesylania muzyki, dzwieku z filmow czy radia a jakosc 8kHz jest raczej bardzo slabej jakosci. Dziekuje i pozdrawiam.

kobana
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kobana » 30 sty 2015, 18:53

Hej co do ustawien to sie nie wypowiem, ale mozna wiedziec jakiej appki uzywasz zeby puscic dzwiek na mmi ? powodzonka
Pozdrawiam Filip

2.0 TFSi 170 @ 200hp

Bardeuss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bardeuss » 30 sty 2015, 19:57

Czesc, wiesz co ja uzywam aplikacji Blue2Car i dziala calkiem fajnie, przekazuje dzwiek z roznych aplikacji na zestaw glosnomowiacy w mmi tyle ze jest dosc slabej jakosci poniewaz zestaw glosnomowiacy uzywa czestotliwosci 8kHz co do rozmow jest wystarczajaca ale zeby puscic muzyke z radia internetowego np TuneIn to jakosc jest dosc slaba ale dzwiek idzie, aplikacja jest platna. Pozdrawiam.

kobana
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kobana » 01 lut 2015, 14:08

faktycznie dziala. Dzis przetestowalem i wszystko gra. Jakosc jednak bardzo słaba... w ustawieniach mmi nie znalazlem mozliwosci poprawienia jakosci ;/ ... Poki co pozostane przy cd mp3...
Pozdrawiam Filip

2.0 TFSi 170 @ 200hp

Bardeuss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bardeuss » 01 lut 2015, 15:35

W samym ustawieniu mmi raczej nie ma ale może być taka opcja z poziomu podpiętego komputera, czytałem w sieci ze jest tam zakładka Bluetooth wiec może tam można by poszukać tyle ze ja nie mam dostępu do komputera dlatego pytam na forum bo może mógłby to ktoś sprawdzić. Oczywiście ktoś kto sie na tym zna i jak sie tam poruszać żeby czegoś nie poprzestawiać w kodowaniu czegoś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja