Radio symphony telefon i wzmacniacz
Radio symphony telefon i wzmacniacz
Witam, posiadam radio SYMPHONY i chcę podłączyć wzmacniacz, kupiłem kostkę mini iso by podpiąć tylko mam problem bo jak podepnę to będę zmuszony odpiąć tą starą kostkę a pod nią mam chyba telefon, czy da się zrobić żeby zostawić telefon i dołożyć wzmacniacz? Bo przy orginalnej kostce mam wolne dwa porty RF i LF, proszę o pomoc
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Czepiając się szczegółów to piny do telefonu są w czerwonej kostce , jakbyś odłączył tą całą czarną kostkę to straciłbyś ( jeśli masz) - zmieniarkę , wyświetlacz RDS na Fis i sterowanie kierownicy
Niestety jest taka możliwość że nie będzie sygnału z telefonu na głośniki ( sygnał normalnie idzie na głośnik lewy przód kierowcy ) - w momencie kiedy jest BOSE ( czyli tak jak ty chcesz wpiąć tylko wyjścia linowe ) to do telefonu jest dodatkowy głośnik który jest wpięty w wyjście pasywne lewy przód .
Niestety jest taka możliwość że nie będzie sygnału z telefonu na głośniki ( sygnał normalnie idzie na głośnik lewy przód kierowcy ) - w momencie kiedy jest BOSE ( czyli tak jak ty chcesz wpiąć tylko wyjścia linowe ) to do telefonu jest dodatkowy głośnik który jest wpięty w wyjście pasywne lewy przód .
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Nieważne , ja to Bose podałem jako przykład , bo jeśli spróbuje wpiąć przednie głośniki pod wzmacniacz prze wyjścia liniowe to prawdopodobnie straci sygnał z telefonu ( bo w Ori instalacji przy wykorzystaniu wyjść liniowych jest wpięty dodatkowy głośniczek do telefonu pod pasywne wyjście z radia ) - możliwe że pójdzie to po sygnale liniowym ale z jakiegoś powodu ten głośniczek był dokładanychris1987 pisze:Przy Bose byłyby zajęte wszystkie piny RF, LF i RR, LR + GDNprzy orginalnej kostce mam wolne dwa porty RF i LF