Ogolnie w moim przypadku, kodowanie, adaptacje kanalow nic nie dawaly, a radio w vagu wywalalo blad komunikacji z wyswietlaczem multifunkcyjnym, rowniez nawigacja ta z fis nie dziala, poprostu brak jakiejkolwiek reakcji, postanowilem poszukac TMC, znajduje on sie po prawej stronie pod nogami kierowcy, jest umiejscowiony dosc wysoko i zeby ulatwic sobie wycoiagniecie jego, wyciagnelem rowniez licznik.
Nalezy sciagnac dolna tapicerke, pare srubek od dolu i jedna z bokum trzeba wyciagnac zaslepke od brzpiecznikow i na wysokosci przelacznika swiatel ja znajdziemy, u mnie ogolnie byly to rozne srubki, torxy, 8 i 10, taki sobie misz masz.

Pare fotek gdzie jest sruba i TMC juz na dole, wskazuje mniej wiecej miejsce montazu, trzyma sie na 2 srubach. Opis demontazu licznika tez jest gdzies na forum wiec nie bede sie powtarzal, jedynie zaznaczylem na focie srubki.
Ogolnie forumowicze zalecaja wymiane TMC, lecz warto jest go rozkrecic, to pare srubek... kiedy ujrzymy elejktronike, jest bezpiecznik, ktory warto sprawidzic, u mnie byl on ewidetnie przepalony, nie wiem dlaczego, poniewaz jak juz kupilem autom to komunikacja nie dziala. Po wymianie bezpiecznika i ponowym montazu, wszystko wrocilo do normy, dziala RDS, Dziala navi, pokazuje jaki utwor leci na cd

Nie mialem potrzebny nawet kasowania zadnych bledow, ani adaptacji.
Mam nadzieje ze komus sie przyda