Nie równa praca na ciepłym silniku
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie równa praca na ciepłym silniku
Witam, mam taki problem, otóż zaprowadzilem samochod do mechanika, ktory wymienil rozrzad, termostat, plyny i oleje, po odebraniu samochodu po dobrym zagrzaniu silnika , dajac gazu z wolnych obrotow, nie lapie na wszystkie cylindry, dopiero przy wyzszych obrotach jest dobrze, tak jak i na zimnym silniku. na komputerze zadne bledy nie wyskakuja. z Gory dzieki 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- gieras1988
- Forum Audi A6 / A7
po pierwsze zapytaj gościa czy zdejmował koła zębate jak rozrząd robił, jeśli nie to jak dla mnie masz przestawiony rozrząd, u mnie mam prawdopodobnie to samo, tyle, że komputer pokazuje wypadanie zapłonów, głównie na pierwszym cyl
pewnie jak się nagrzeje to cała buda lata na jałowym, a przy wysokim biegu jadąc na wolnych obrotach i depnięciu delikatnie gazu też szarpie i dopiero redukcja pomaga(mówię o tipie akurat)
jak powie że zdejmował je to niech Ci pokaże ściągacz którym to robił, czy ma taki w ogóle
pewnie jak się nagrzeje to cała buda lata na jałowym, a przy wysokim biegu jadąc na wolnych obrotach i depnięciu delikatnie gazu też szarpie i dopiero redukcja pomaga(mówię o tipie akurat)
jak powie że zdejmował je to niech Ci pokaże ściągacz którym to robił, czy ma taki w ogóle