Barwa oryginalnych palników xenonowych D2S
Barwa oryginalnych palników xenonowych D2S
Zauważyłem, że jeden żarnik ma w tej małej bańce w środku jakiś beżowy/brunatny nalot. Zainteresowałem się tym i teraz widzę, że prawe światło jest minimalnie bardziej... jak by to nazwać... beżowe.
Dodatkowo kiedyś jak były mrozy włączyłem światła a prawe nie odpaliło i po chwili błąd na FIS. Zgasiłem i ponownie odpaliłem i było OK.
By uniknąć problemów w przyszłości do wymiany idą więc oba palniki.
Jaka jest oryginalna barwa świetlna xenonów w A6 C5 ?
Widzę tego masę od 4200K do 6400K...
Chcę czyściutki zimny biały - żaden blue czy coś tam. Czysta biel - jaki kupić ?
Dodatkowo kiedyś jak były mrozy włączyłem światła a prawe nie odpaliło i po chwili błąd na FIS. Zgasiłem i ponownie odpaliłem i było OK.
By uniknąć problemów w przyszłości do wymiany idą więc oba palniki.
Jaka jest oryginalna barwa świetlna xenonów w A6 C5 ?
Widzę tego masę od 4200K do 6400K...
Chcę czyściutki zimny biały - żaden blue czy coś tam. Czysta biel - jaki kupić ?
Audi 80 FWD 2.0 90PS - ex
Audi A6 FWD 1.9 131PS - ex
Audi S6 C5 Q 4.2 340PS - jest i cieszy

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Oglądałem ten kolorowy pasek na czterech urządzeniach "wyświetlających"
Najlepiej będzie chyba coś w okolice 4900 - 5000K. 4300K mam w tej chwili - OSRAM Xenarc. Ale tak jak pisałem prawa łapie dziwne odcienie
Czy to prawda, że palniki muszą się "wygrzać jak lampowe wzmaki by osiągnąć pełną jasność i zakładaną barwę ? Ile trwa taki proces dla markowych palników ?

Najlepiej będzie chyba coś w okolice 4900 - 5000K. 4300K mam w tej chwili - OSRAM Xenarc. Ale tak jak pisałem prawa łapie dziwne odcienie

Czy to prawda, że palniki muszą się "wygrzać jak lampowe wzmaki by osiągnąć pełną jasność i zakładaną barwę ? Ile trwa taki proces dla markowych palników ?
Audi 80 FWD 2.0 90PS - ex

Tak, żarniki dopiero przeważnie po kilku godzinach świecenia dochodzą do pełnej jasności i barwy - na początku po założeniu może się wydawać, że nie świecą jak trzeba, ale po kilku dniach jest już OK.drookash pisze: Czy to prawda, że palniki muszą się "wygrzać jak lampowe wzmaki by osiągnąć pełną jasność i zakładaną barwę ? Ile trwa taki proces dla markowych palników ?
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna