Witam.
Podczas montażu Air - Bagu kierowcy uszkodziłem go, konkretnie wkręty mocujące do kierownicy.
Mój Air Bag był mocowany na trzepnie trzymane w kierownicy przez dwa równoległe sprężyste druty. Po włożeniu w otwory z tyły kierownicy 'Torxa" druty był rozpierane przez mimośród z tworzywa i Air Bag "wyskakiwał". Uszkodziłem te plastikowe mimośrody zakończone Torxem (nie mogę przekręcić, wiec jedyny sposób to "prucie" poduchy).
Moje pytanie - na allegro jest dużo Air Bagów, zarówno do wersji przed i po lifcie (mam prze liftem)
1. Czy nie ma różnicy pomiędzy Air Bagiem przed i po lifcie (nie chodzi o wygląd zewnętrzny),
2. Czy Air Bagi mocowane na śruby (takie są głównie na allegro) będą pasować ?
Air Bag wymiana
Witaj.
Mam "przedlifta", air - bag jet mocowany nie na śruby ale na trzpienie, które "wchodzą" pomiędzy dwa sprężyste druty. Pomiędzy drutami jest plastikowy mimośród który po przekręceniu zwalnia trzpienie. Udało się ściągnąć "baga - a" ale mam uszkodzone mimośrody, więc na razie nie montuje poduszki.
Próbuję znaleźć taki stelaż, ale dostępne są wyłącznie na śruby.
Mam "przedlifta", air - bag jet mocowany nie na śruby ale na trzpienie, które "wchodzą" pomiędzy dwa sprężyste druty. Pomiędzy drutami jest plastikowy mimośród który po przekręceniu zwalnia trzpienie. Udało się ściągnąć "baga - a" ale mam uszkodzone mimośrody, więc na razie nie montuje poduszki.
Próbuję znaleźć taki stelaż, ale dostępne są wyłącznie na śruby.
Najwcześniej w środę. Moja poducha, nie ma otworów na śruby. Mam dwa wystające bolce, w kształcie okrągłego grotu strzały, które wchodzą w otwory poniżej mimośrodów. Myślałem, powiem szczerze aby nawiercić i nagwintować otwory w poduszce.
Najprościej by kupić nowy komplet tj. kierownica i air - bag . Szkoda mi mojej kierownicy - auto ma 120 tys. przebiegu ( książka serwisowa pokrywa się z serwisem, widać też to po wnętrzu auta).
Najprościej by kupić nowy komplet tj. kierownica i air - bag . Szkoda mi mojej kierownicy - auto ma 120 tys. przebiegu ( książka serwisowa pokrywa się z serwisem, widać też to po wnętrzu auta).