Światła do jazdy dziennej
-
tkonrada
Światła do jazdy dziennej
Witam.
Czy w Audi A6 C5 2001r da się ustawić światła tak żeby zapalały się po odpaleniu samochodu, bez przełączania włącznika świateł?
Czy w Audi A6 C5 2001r da się ustawić światła tak żeby zapalały się po odpaleniu samochodu, bez przełączania włącznika świateł?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
niestety nie da się nic zrobić interfejsem - jest we włączniku świateł specjalne wyjście ( TFL - tag fahr licht )ale instalacja do tego jest tylko w autach na skandynawię i Kanadę ( tam chyba halogeny świecą na stałe też )pycho pisze:Bez przerabiania i bez wsadzania przekaźnika za pomocą np. vcds-a też się chyba da ustawić tryb skandynawski.
-
mrporpoise
-
tkonrada
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
tkonrada, poczytaj ten temat viewtopic.php?t=33285&postdays=0&postorder=asc&start=0 i na tej stronie viewtopic.php?t=64914&postdays=0&postorder=asc&start=45 kolega Piotrek (kot919) opisuje jakie kabelki połączyć ze sobą żeby włączały się światła po stacyjce.
Warsztat, naprawy Audi A6.
-
mrporpoise
Kiedyś widziałem moduł na allegro, właśnie zapalający światła do dziennej dopiero po pokazaniu się chyba 13v napięcia.mrporpoise pisze:Tylko, że światła mijania i tak zapalają się dopiero po stacyjceA Koledze chodzi o to, że mają się zapalać po włączeniu silnika.
Np. przy zapłonie nie świecą, a po odpaleniu po 3s zapalają się
-
tkonrada
Potwierdzam wystarczy na allegro wpisać moduł DRL. Każdy znajdzie coś dla siebie. Najbardziej spodobała mi się funkcja Coming/Leaving Home.daniel1997 pisze:pawel20, dokładnie![]()
wystarczy wpisać na allegro - moduł DRL i jest tego cała masa
W niewielkich pieniądzach można mieć to za co salony każą płacić kilkaset zł.
-
daniel1997
-
mrporpoise