[A6C51.9/110km] Jaki alternator
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6C51.9/110km] Jaki alternator
Witam,
tak jak w temacie jaki alternator dopasować do tego silnika, aktualnie mam 90A, ale jest chyba za słaby, ponieważ światła słabo świecą, jak włączam podgrzewanie foteli sygnał radiowy słabnie itd.
Prosiłbym jakieś linki do aukcji allegro, ponieważ chciałbym coś zakupić - najlepiej jakąś używkę.
Ps. Alternator od passata będzie pasował do audi ?
tak jak w temacie jaki alternator dopasować do tego silnika, aktualnie mam 90A, ale jest chyba za słaby, ponieważ światła słabo świecą, jak włączam podgrzewanie foteli sygnał radiowy słabnie itd.
Prosiłbym jakieś linki do aukcji allegro, ponieważ chciałbym coś zakupić - najlepiej jakąś używkę.
Ps. Alternator od passata będzie pasował do audi ?
W zależności od modelu - tak, będzie pasował.Mariusz1919 pisze:Ps. Alternator od passata będzie pasował do audi ?
Co do samego alternatora, dowiedz się w serwisie jaki powinien być u Ciebie zamontowany i dokładnie taki szukaj. Jeżeli alternator nie był zmieniany - szukaj usterki, nie za słabego sprzętu.
-
- Forum Audi A6 / A7
Miałem przekładkę z 2.5 na 1.9, więc nic mi to nie da.zobacz wlepke w bagazniku - powinno byc oznaczone jaki siedzial w oryginale
Na allegro wyłapałem 2 alternatory, mechanik podpowiedział mi, że ma być ze sprzęgiełkiem.
albo
Nie wiem już sam, który z nich lepiej wygląda, może ktoś po zdjęciach znający się podpowie który lepiej się prezentuje, może jakieś szczegóły zauważy.
Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2015, 16:06 przez Mariusz1919, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Tak, oba posiadają sprzęgło. Kolego - konia z rzędem temu kto poprawnie stwierdzi stan alternatora po jego wyglądzie. Jak stwierdzić kończące się szczotki, szwankujący regulator napięcia, rozwalone sprzęgiełko czy przebicie uzwojenia w stojanieMariusz1919 pisze:Te zdjęcia co wstawiłem z alternatorami, posiadają sprzęgło? Pytam, ponieważ pierwszy raz spotykam się z takim czymś w alternatorze i dokładnie nie wiem jak to wygląda i jakie ma znaczenie w pracy takiego urządzenia.tak to sie zwie sprzeglo jednokierunkowe
Jeszcze raz prosiłbym o pomoc w wyborze.

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt: