[A6 C5] Przyciemnianie szyb - folia elektrostatyczna,bez kle
tak,tak. To jest zwykła na klej chciałem sprawdzić,która lepiej się trzyma. A elektrostatyczna to ta z norauto nawet nawet jest. A co do dania 300zł to czy ja wiem? wydam te chociażby 80zł i jeśli fajnie wyjdzie to i zaoszczędzisz troszkę gotówki i ta satysfakcja,że to sam zrobiłeś. Takie jest moje zdanie. Ja robiłem na audicy na razie tylko te małe trójkąty i dwie boczne z czego jedną muszę na nowo położyć,bo w nocy nie polecam tego robić:D musi być widno :D Ale to już mój błąd. W sumie drugi raz w życiu kładłem folię i powiem,że nawet całkiem całkiem wyszło. Tylko jak na razie zauważyłem to ta zwykła folia na klej jest o tyle lepsza,że jak są te paski,kropki wokół szyby jakkolwiek to się nazywa to nie zostają pęcherzyki powietrza po prostu lepiej to wycisnąć,bo klej zaraz łapie te miejsca i fajnie folia przylega.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Zrób samodzielnie tylną to pogadamy i będziesz wiedział dlaczego prawie wszyscy wolą dać te 300zł i mieć ładnie przyciemnione
Ja byłem po kursie przyciemniania, miałem dostęp do dobrej folii i ledwo ledwo zrobiłem swoją tylną szybę żeby to ładnie wyglądało, także powodzenia życzę 

Było A6 C5 1.8T:
stage1 189KM 280Nm :D
Jest A6 C6 2.0T:
stage1 215KM 320Nm
stage2 280KM 400Nm
stage1 189KM 280Nm :D
Jest A6 C6 2.0T:
stage1 215KM 320Nm
stage2 280KM 400Nm
popieram, boczne to pikuś na tylnej największe załamanie i 1 to dobrze wyciąć folię 2 dobrze ją położyć co nawet nie jest łatwe przy termokurczliwejbboykoti pisze:Zrób samodzielnie tylną to pogadamy i będziesz wiedział dlaczego prawie wszyscy wolą dać te 300zł i mieć ładnie przyciemnioneJa byłem po kursie przyciemniania, miałem dostęp do dobrej folii i ledwo ledwo zrobiłem swoją tylną szybę żeby to ładnie wyglądało, także powodzenia życzę