(Audi A6 C5) problem z odpolanjem jak postoi.
- pavulon
- Forum Audi A6 / A7
Dzisiaj wykonałem następujące czynności:
- sprawdziłem czujnik położenia wału rezystancja wynosiła ok 980 Ω i nawet po nagrzaniu tylko wzrosła ale nie przestał działać...
- wymontowałem przepustnice i tylko ją wyczyściłem bo było trochę syfku z odmy;
- jeszcze raz sprawdziłem przewody WN i czy jest iskra na świecach.
Wszystko wygląda dobrze ale auto nadal nie odpala. Czy powinienem zabrać się za rozbieranie przodu i sprawdzenie czy rozrząd nie przeskoczył? Czy jest w ogóle opcja żeby w tym silniku przeskoczył rozrząd? czy jest jakaś opcja żeby sprawdzić to przez komputer dostępny w serwisie AUDI? podłączałem kilka VAGów i żaden nie wskazał błędów.
[ Dodano: 2015-01-01, 16:18 ]
Samostart też nic nie pomógł. Żadnej reakcji...
- sprawdziłem czujnik położenia wału rezystancja wynosiła ok 980 Ω i nawet po nagrzaniu tylko wzrosła ale nie przestał działać...
- wymontowałem przepustnice i tylko ją wyczyściłem bo było trochę syfku z odmy;
- jeszcze raz sprawdziłem przewody WN i czy jest iskra na świecach.
Wszystko wygląda dobrze ale auto nadal nie odpala. Czy powinienem zabrać się za rozbieranie przodu i sprawdzenie czy rozrząd nie przeskoczył? Czy jest w ogóle opcja żeby w tym silniku przeskoczył rozrząd? czy jest jakaś opcja żeby sprawdzić to przez komputer dostępny w serwisie AUDI? podłączałem kilka VAGów i żaden nie wskazał błędów.
[ Dodano: 2015-01-01, 16:18 ]
Samostart też nic nie pomógł. Żadnej reakcji...
a sprawdzałeś vag-iem obroty wału czy tylko sczytałeś błędy?? mogło nie pokazać błędu a czujnik pokazuje bzdury albo obroty wału albo wałków sprawdź jeśli rozrząd był by przestawiony na pewno pokazywało by błąd ze wałki się mijają
https://pl-pl.facebook.com/pages/Dem-Ca ... 7140883770
było-a4 1.8 zmieniło się w 1.8t na 220ps
było też a4 1.9 AWX
jest a6 4,2 ARS
było-a4 1.8 zmieniło się w 1.8t na 220ps
było też a4 1.9 AWX
jest a6 4,2 ARS