Witam. Mam do Was pytanie. W mojej C4 wydoił sie akumulator do tego stopnia ze nawet po naladowaniu w tydzien leży. Siedzi tam jakis "noname" 72ah i teraz pytanie. Jezdze tym samochodem na krótkich odcinkach w miescie do pracy. Jaki akumulator wybrac. Nie chodzi mi o markę tylko parametry. Czy może to byc np. Bosch 60ah? Proszę o odpowiedź. Reszta danych auta po lewej.
Pozdrawiam.
Na jaki akumulator wymienić?
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Moje auto: S4 C4
- Rocznik: 1993
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Im pojemniejszy akumulator tym mniejszy problem, bo prąd,który uchodzi z akumulatora zawsze będzie taki sam. Kupisz małą pojemność, będzie bliski rozładowania po kilku startach, a pojemniejszy będzie miał w sobie więcej życia. Z tym niedoładowaniem nie jest tak jak głosi obiegowa opinia. Akumulator o niskiej pojemności będzie równie niedoładowany jak ten o większej pojemności i tak samo szybko się naładuje. Twój styl jazdy i tak wymaga podpięcia od czasu do czasu pod prostownik.
No poprzednik po podpieciu do prostownika po tygodniu stania nawet nie kreci. Do tego immobilizer zaczyna wariowac i gry akumulator ma te 13v to odpala na dotyk i gasnie przez immo. Jak juz mu spadnie do 12 po paru dniach to odpala bez problemu, ale tylko kilka razy wiadomo... Czy może to być wina starego aku? A jeszcze mam jedno pytanie. Jakie są orientacyjne koszty wyjęcia immobilizera?
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: