Szczelność kabiny - problem
-
- Forum Audi A6 / A7
Szczelność kabiny - problem
Witam, jestem właśnie dopiero co po 2000 km swoim audi z włoch do polski i mam taki problem, otóż strasznie w środku słychać szumy, jest to zapewne spowodowane złym złożeniem drzwi po malowaniu lecz przed malowaniem również było owe szumy słychać więc zapewne to również wina uszczelek, czy znacie jakieś sposoby aby zabezpieczyć uszczelki, sprawdzić którędy dokładnie wieje i które śruby odpowiadają za regulację drzwi tzn w jakim stopniu dochodzą do karoserii?
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
ja na razie zatrzymałem się jakimikolwiek modyfikacjami i naprawami z tego względu że jestem w trakcie wymiany materiału na podsufitce, wymontowałem całą z samochodu ale z racji tego że święta itp nie było kiedy nakleić nowego materiału, na razie jeżdżę bez podsufitki i tak sobie myślę że zanim ją z powrotem założę to wymienię uszczelki w drzwiach. Bo zastanawiało mnie ostatnimi czasy czemu jak zamyka się drzwi to jest dźwięk taki jakbym zamykał drzwi w maluchu i dzisiaj sobie zdałem sprawę że to zapewne wina uszczelek i przez to uderza blacha o blachę przy zamykaniu drzwi bo uszczelka nie amortyzuje. Jak je wymienię to wtedy wezmę się za porządną regulację drzwi.
Panowie, może mi pomożecie.
Mam wrażenie, że w moim audi a4 b5 fl słychać za bardzo własnie odgłosy z zewnątrz. Mam porównanie do a6 c5 fl mojego taty ale tam jest bardzo cicho w kabinie, słychać w sumie tylko klekot diesla.
Może a6 przez wzgląd na swoją klasę jest lepiej wyciszone (tak jest?) ale i tak wydaje mi się, że u mnie jest za głośno. Mam wrazenie, ze drzwi kierowcy są delikatnie opadnięte - równiez przez to tak stwierdzam, że na wertepach słychać jakby nie były zamknięte do końca. Mogę coś z tym zrobić?
Mam wrażenie, że w moim audi a4 b5 fl słychać za bardzo własnie odgłosy z zewnątrz. Mam porównanie do a6 c5 fl mojego taty ale tam jest bardzo cicho w kabinie, słychać w sumie tylko klekot diesla.
Może a6 przez wzgląd na swoją klasę jest lepiej wyciszone (tak jest?) ale i tak wydaje mi się, że u mnie jest za głośno. Mam wrazenie, ze drzwi kierowcy są delikatnie opadnięte - równiez przez to tak stwierdzam, że na wertepach słychać jakby nie były zamknięte do końca. Mogę coś z tym zrobić?
-
- Forum Audi A6 / A7
pacos, trzeba je ustawić na zawiasach lub całkiem zdjąć i założyć poprawnie. Pytanie czy było coś robione przy nich? Wymieniany mechanizm podnoszenia szyb lub lakiernik coś działał?
[ Dodano: 2014-12-29, 17:55 ]
Przy okazji, przy jakich prędkościach zaczyna się robić głośno? U mnie przy 140 zaczyna robić się dość głośno. 120-130 całkiem spoko
[ Dodano: 2014-12-29, 17:55 ]
Przy okazji, przy jakich prędkościach zaczyna się robić głośno? U mnie przy 140 zaczyna robić się dość głośno. 120-130 całkiem spoko
Trudno mi powiedzieć przy jakiej prędkości bo u mnie jest po prostu tak, że ciągle słychać mijające mnie auta. Przy 100 czy 140 to jest niewielka różnica - po prostu przy 100 juz jest moim zdaniem za głośno.
Czy lakiernik coś robił to nie wiem - nie wyglada na to bo szpachli nie widać ale czort wie. Czy jestem w stanie sam coś ustawić z pomocą instrukcji czy musze jechać do lakiernika?
P.S jestem bardzo ciekawy jak jezdzi a6 z benzynową v6 pod maską - domyslam się, że jest mega komfort i cisza. Teraz jechałem wlasnie taty a6 tyle ze 1.9 130km do zamościa i kurde w tym aucie słychać tylko klekot, jest mega różnica do mojego auta to z benzyną musi być fajnie :D.
P.S Moje auto, o ktore Was pytam to A4 2.4 z 99 roku.
Czy lakiernik coś robił to nie wiem - nie wyglada na to bo szpachli nie widać ale czort wie. Czy jestem w stanie sam coś ustawić z pomocą instrukcji czy musze jechać do lakiernika?
P.S jestem bardzo ciekawy jak jezdzi a6 z benzynową v6 pod maską - domyslam się, że jest mega komfort i cisza. Teraz jechałem wlasnie taty a6 tyle ze 1.9 130km do zamościa i kurde w tym aucie słychać tylko klekot, jest mega różnica do mojego auta to z benzyną musi być fajnie :D.
P.S Moje auto, o ktore Was pytam to A4 2.4 z 99 roku.
-
- Forum Audi A6 / A7
pacos,
1. Lakiernik - chodziło mi ogólnie o fakt, czy drzwi były zdejmowane przez kogoś i tak dałem przykład lakiernika, czasem lebiega źle ściągnie i później różnie ustawiają
2. Jak wyglądają szpary pomiędzy drzwiami? Porównaj lewe z prawymi.
3. Czy były rozbierane drzwi.
4. Drzwi ustawiasz normalnie hehe aż się uda
Ja tak z klapą robiłem bo źle ją zamontowałem i mi przeciekało tu i ówdzie.
1. Lakiernik - chodziło mi ogólnie o fakt, czy drzwi były zdejmowane przez kogoś i tak dałem przykład lakiernika, czasem lebiega źle ściągnie i później różnie ustawiają
2. Jak wyglądają szpary pomiędzy drzwiami? Porównaj lewe z prawymi.
3. Czy były rozbierane drzwi.
4. Drzwi ustawiasz normalnie hehe aż się uda