Witam.
Może mi ktoś wytłumaczyć czy antena w błotniku jest od radia czy od telefonu.
Radio słabo mi odbiera, a w lewej komorze w bagazniku wisi urwany kabel wygląda na radiowy i jest niedaleko tej anteny. ale nie ma on na koncu zadnej wtyczki.
Antena w błotniku ( Radiowa czy telefoniczna )
To jest zdjecie anteny z zewnatrz:
Zewnatrz
Wewnatrz
Urwany przewód
Radio słabo mi odbiera, myslalem ze moze ten urwany przewod jest od tej anteny, bo jak dotykam go do czegos metalowego to o wiele lepszy odbior jest.
Zewnatrz
Wewnatrz
Urwany przewód
Radio słabo mi odbiera, myslalem ze moze ten urwany przewod jest od tej anteny, bo jak dotykam go do czegos metalowego to o wiele lepszy odbior jest.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Telefon , miałem identyczną w A4 - natomiast właśnie znalazłem info że od radia są w szybie , a wzmacniacz od nich jest nie na półce tylnej a na słupku koło szyby ( pod plastkikami )
A ty masz fabryczny telefon?
Ze schematów wynika że antena telefonu może mieć wspólny wzmacniacz z radiową - może urwany kabel powoduje jakieś zakłócenia?
A ty masz fabryczny telefon?
Ze schematów wynika że antena telefonu może mieć wspólny wzmacniacz z radiową - może urwany kabel powoduje jakieś zakłócenia?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Rozmontowywałem taką samą podstawę anteny jak twoja ( ułamali mi na parkingu bat wraz z tym gwintem do wkręcenia , udało mi się to polutować wewnątrz niej ) - tam nie ma wtyczki żadnej , ten przewód był w niej zamontowany , nie wiem na wcisk , może lutowany nie pamiętam - widać u Ciebie że jest wyrwany