[ BCZ 2.5 163 KM] Problem z pedałem gazu.
[ BCZ 2.5 163 KM] Problem z pedałem gazu.
Witam, na wstępie się przedstawię, jestem Kamil mam 21 lat mieszkam w Krakowie od pn do pt a w weekendy w Zawoi, od 3 msc jestem ''szczęśliwym'' posiadaczem audi a6 2.5 dni 163 kobyły, tydzień temu wymieniłem pompę wtryskową, filtr paliwa, rozrząd, wszystko fajnie, błędy zniknęły, ciężko palił i nadal to robi, ale zapłon się w końcu dało ustawić i został ustawiony. Jednak problem nie dotyczy ciężko palącego auta, problem jest natomiast innego typu, wspomnę tylko, że nie miałem w ogóle żadnych problemów ze skrzynią, fajnie zmienia sobie biegi, ale jak audisze odebrałem, to jak dłużej postoi tzn 1-2 dni, po zapaleniu wrzucam sobie np R bądź D i auto nie reaguje na pedał gazu nic, trzyma sobie obroty i tak jakbym nie naciskał pedału, sytuacja wraca do normy jak przejdę na sekwencyjna zmiane biegów, wtedy już jest okej i jak wrócę z powrotem do automatu sytuacja wraca do normy, tutaj powstaje pytanie czy owa sytuacja może być spowodowaną naprawami o których pisałem wyżej? Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję.
- Patryk Bydzia
- Forum Audi A6 / A7