Chodzi o temperature oleju - wskaźnik po lewej stronie deski rozdzielczej - nie działa, jak go przywrócić do życia? Szukając czujnika na iparts nie znalazłem nic takiego, rozumiem, że jest gdzieś jakiś czujnik czy się mylę? Czy ma on jakąś inną nazwę, że nie mogłem go znaleźć?
[a6 c5] Szczególiki - Temperatura oleju - czujnik?
[a6 c5] Szczególiki - Temperatura oleju - czujnik?
Jedyna rzecz która nie działa w moim aucie, szczegół, który stoi na drodze w doprowadzeniu mojej audi do perfekcji 
Chodzi o temperature oleju - wskaźnik po lewej stronie deski rozdzielczej - nie działa, jak go przywrócić do życia? Szukając czujnika na iparts nie znalazłem nic takiego, rozumiem, że jest gdzieś jakiś czujnik czy się mylę? Czy ma on jakąś inną nazwę, że nie mogłem go znaleźć?
Znalazlem cos takiego http://allegro.pl/czujnik-temperatury-w ... 90799.html ale tytuł aukcji "Czujnik temperatury wody" w opisie aukcji "czujnik temperatury płynu" to na pewno to? Bo chodzi o temperature olejubendzji pisze:Jest czujnik - w twoim roczniku jest to czujnik 049919563B , późniejszych modelach w autach z licznikami z cyfrowymi zegarkami jest w misce olejowej 1J0907660B - czujnik poziomu i temperatury.
PS. Jakiej firmy z tańszych najlepiej kupic taki czujnik?
PS2. Wymiana wymaga rozebrania przodu? Bo jestem przed zrobieniem rozrzadu, i nie wiem czy sie spieszyc z tym czujnikiem.
- gieras1988
- Forum Audi A6 / A7

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
ja mam w czasie jazdy normalnej koło 85 C , przy ostrzejszej podchodzi do 110 C , latem na autostradach w De jadąc pod 190 km/h dochodziła do 120 C
zedii my mamy czujnik w misce połączny razem z czujnikiem poziomu oleju
zedii my mamy czujnik w misce połączny razem z czujnikiem poziomu oleju
Ostatnio zmieniony 17 gru 2014, 20:47 przez bendzji, łącznie zmieniany 1 raz.
Może nie o czujnik chodzi, tylko o same zegary?
Kiedyś jak wgrywałem wsad z nowszych zegarów do starszych - miałem problem ze wskazaniem temperatury oleju. Po podpięciu starych zegarów wszystko śmigało jak należy, okazało się że wina leży w kodzie hex..
Kolejna sprawa to czy sprawdzałeś czy sam wskaźnik działa?
Pozdrawiam
Kiedyś jak wgrywałem wsad z nowszych zegarów do starszych - miałem problem ze wskazaniem temperatury oleju. Po podpięciu starych zegarów wszystko śmigało jak należy, okazało się że wina leży w kodzie hex..
Pozdrawiam
Zaczne od czujnika, nie kosztuje duzo, co do wskazowki - czasami mam wrazenie ze unosi sie te 2-3 mm ale nic wyzej.WSGarage pisze:Może nie o czujnik chodzi, tylko o same zegary?
Pozdrawiam
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt: