[A6 C5] elektryczne szyby i przekaznik (modul komfortu)
[A6 C5] elektryczne szyby i przekaznik (modul komfortu)
Witam , wymienilem modul komfortu po uprzednim zalaniu auta, zmienilem litere , podpialem i nie dzialal wogole... zaczalem grzebac i jeden z kabli nie laczyl sie z gniazdem na module , zrobilem nowy wtyk i centralny zaczal dzialac , oczywiscie nie moge otworzyc pilotem ale nie dzialaja szyby... a co ciekawe na starym module gdy wzialem ja dzialaly , oprocz jednej tylnej pozniej mialem motyw ze mi sie zaczely same otwierac i od tego czasu go wygrzebalem i pozbylem sie wody i przyczyny.... ale szyby nie dzialaja mysle o przekazniku od szyb elektrycznych , prosilbym o podanie lokalizacji ow przekaznika lub schemat inst elektrycznej ....dziekuje z gory
-
- Forum Audi A6 / A7
hm z tego co wiem to przekaźnik jest w mechaniźmie, zależnie do której szyby to i w tych drzwiach :D. Musisz sciągnąć obitke (dwa srubełka i trzeba pociągnąć do góry i schodzi) powypinac trochę przewodów i będziesz miał mechanizm na wierzchu. Wykręca się go łatwo ale bez spesjalistycznych śrubełek " nie dasz rady więc zaopatrz się za wczasu.
Jednak czasem przyczyna problemu tkwi w czymś innym. Nie jestem pewna ale chyba tą całą elektryką steruje mechanizm w drzwiach od kierowcy. Tam chyba też trzeba zajrzeć, ale to chyba zależnie od problemu
. W sumie mam podobny problem, swojego nie zalałam ale padło
. Teraz czekam na nowy przekaźnik. Jak to nie pomoże to masakra
.
Jednak czasem przyczyna problemu tkwi w czymś innym. Nie jestem pewna ale chyba tą całą elektryką steruje mechanizm w drzwiach od kierowcy. Tam chyba też trzeba zajrzeć, ale to chyba zależnie od problemu

co nas nie zabije to nas wzmocni...no może z wyjątkiem korków ulicznych:D