Witam posiadam a6 c5 1998 r sedan z silnikiem 2.8v6 quattro z manualną skrzynia biegów 6 biegowa
oryginalnie był automat poprzedni właściciel wsadził skrzynie 6 biegowa manualna.
Problem polega na tym że sprzęgło się nie ślizgalo. ani nic a nagle zaczął. Nie powracać pedal sprzegla na początku do połowy wracał to musiałem stopa go przywracać a teraz w ogóle jest w podłodze.
i również ciężko biegi wchodziły czasem
Oraz strasznie krzesło przy ruszaniu ale jak dodałem więcej gazu to bylo ok.
I to wszystko w ciagu jednego dnia .
Nie Mam żadnego wycieku przy pompce przy pedale. Anię pod autem płyn w zbiorniczku jest i to na Max
Możecie mnie skierować co najpierw sprWdzic zaczynając od podstaw a nie od razu od wymiany kompletnego sprzegla.
Bo nie wierze z godziny na godzinę nagle by poleciało sprzęgło jak było wszystko ok.
Pomocie bo auto stoi u mnie w pracy na spedycji i nie wiem Co robić w jakim kierunku się kierowac
[ MANUAL+Q] 2.8 v6 quattro pedal sprzegla w podlodze brak wy
[ MANUAL+Q] 2.8 v6 quattro pedal sprzegla w podlodze brak wy
Ostatnio zmieniony 12 gru 2014, 01:21 przez patrosss, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapowietrzony ? Czytałem właśnie jak to się robi i jutro podjade na podnośnik i odp owietrze.
A kolego który wysprzeglik ten przy skrzyni czy ten przy pedale jak sprawdzić który . czy trzeba je zdemontować by sprawdzić czy jest jeszcze jakaś inna opcja.
Bo szczelne są bo nie ubywa płynu ani nigdzie nie leci.
Widzę ze jesteś z łodzi możesz polecić jakiś dobrych chłopaków Co by że mną to zrobili lub po prostu oni bo nie chce do nie zaufanych ludzi dawać wolę już wtedy sam . zrazilem się po poprzednim ake
A kolego który wysprzeglik ten przy skrzyni czy ten przy pedale jak sprawdzić który . czy trzeba je zdemontować by sprawdzić czy jest jeszcze jakaś inna opcja.
Bo szczelne są bo nie ubywa płynu ani nigdzie nie leci.
Widzę ze jesteś z łodzi możesz polecić jakiś dobrych chłopaków Co by że mną to zrobili lub po prostu oni bo nie chce do nie zaufanych ludzi dawać wolę już wtedy sam . zrazilem się po poprzednim ake
Nie wiem jak ale jest i dobrze się spisuje oddałem do mechanika bo niestety praca nie pozwala na dlubanie dziś będą opuszczać skrzynie bo bez tego nie dojdą do wysprzeglika
[ Dodano: 2014-12-13, 14:27 ]
Wymieniona pompa sprzegla przy pedale i nic
Dziś wymieniony wysprzeglik i nic
Nie mam pojęcia już co to. Możecie pomoc lub dac namiar na kogoś z łodzi by to odpowietrzyl dokładnie
[ Dodano: 2015-01-04, 11:38 ]
W cale nie ma rzeźby. I wszystko jest ok miałem problem ale wymieniłem sprzęgło kompletne i już jest ok oryginalnie był tip. Teraz manual 6 biegowy i super to jest na trasy i długie przełożenia
[ Dodano: 2014-12-13, 14:27 ]
Wymieniona pompa sprzegla przy pedale i nic
Dziś wymieniony wysprzeglik i nic
Nie mam pojęcia już co to. Możecie pomoc lub dac namiar na kogoś z łodzi by to odpowietrzyl dokładnie
[ Dodano: 2015-01-04, 11:38 ]
W cale nie ma rzeźby. I wszystko jest ok miałem problem ale wymieniłem sprzęgło kompletne i już jest ok oryginalnie był tip. Teraz manual 6 biegowy i super to jest na trasy i długie przełożenia