Problem z MMI (Radio i Telefon)
Problem z MMI (Radio i Telefon)
Witam,
Kupiłem ostatnio Audi A6 C6 Avant 2.0TDI S Line 2007. Próbowałem skonfigurować MMI ale mam problem z Radiem i Telefonem. Radio jest włączone, ikonka TP jest widoczna ale jest ona przekreślona. Dzwoniłem do poprzedniego właściciela i on zapewnił mnie że radio wcześniej chodziło ale u mnie nie może znaleźć żadnych stacji.
Mam jeszcze problem z konfiguracją telefonu. Jak nacisnę TEL to pisze
"Telephone not installed"
Jak włączyłem Current Config menu i włączyłem Telephone i włączyłem FBLOCKS to pisze
"Telephone not yet unlocked"
Teraz sam nie jestem pewny co jest nie tak. Czy jest możliwe że mój model samochodu nie ma w sobie modułu Bluetooth czy coś jest z MMI?
Może kupno "Cradle" do telefonu coś pomoże?
Próbowałem znaleźć samochód przez mój telefon ale nie znajduje żadnego urządzenia Bluetooth.
Dziękuje,
Daniel

Kupiłem ostatnio Audi A6 C6 Avant 2.0TDI S Line 2007. Próbowałem skonfigurować MMI ale mam problem z Radiem i Telefonem. Radio jest włączone, ikonka TP jest widoczna ale jest ona przekreślona. Dzwoniłem do poprzedniego właściciela i on zapewnił mnie że radio wcześniej chodziło ale u mnie nie może znaleźć żadnych stacji.
Mam jeszcze problem z konfiguracją telefonu. Jak nacisnę TEL to pisze
"Telephone not installed"
Jak włączyłem Current Config menu i włączyłem Telephone i włączyłem FBLOCKS to pisze
"Telephone not yet unlocked"
Teraz sam nie jestem pewny co jest nie tak. Czy jest możliwe że mój model samochodu nie ma w sobie modułu Bluetooth czy coś jest z MMI?
Może kupno "Cradle" do telefonu coś pomoże?
Próbowałem znaleźć samochód przez mój telefon ale nie znajduje żadnego urządzenia Bluetooth.
Dziękuje,
Daniel
- 

0x4B25A
- 

0x4B25A
No napewno nie... Mi pojawił sie ten komunikat po zainstalowaniu nowszego (8.0) iosa do iphona 5. Przed jego instalacja normalnie łączyl sie tel z autem. Ktos ma jakiś pomysl co z tym zrobic? Wczesniej po wciśnięciu guzika tel były tam jeszcze rożne opcje(szukanie urządzeń itd) a teraz nie mozna zrobic kompletnie nic. Pomóżciefabiano82 pisze:Kolego jak pisze ze tel not install to znaczy ze brak BT w aucie poprostu.
Niestety Apple juz nie supportuje poprzedniej wersji i nie moge wrócić. Co do oprogramowania w samochodzie to jestem kompletnie ciemny w temacie. Co potrzebuje zeby zaaktualizować oprogramowanie w aucie? Mozna kupic sam kabel laptop-auto czy trzeba VAG-a? jesli jest taka możliwość to mysle ze poradziłbym sobie z tym. Jesli nie to gdzie cos takiego mi zrobią?kerad pisze:Wróć do porzedniej wersji oprogramowania Iphona i sprawdź, czy działa.crawshayi pisze:Mi pojawił sie ten komunikat po zainstalowaniu nowszego (8.0) iosa do iphona 5
Jeżeli nie to szukasz dalej.
Jeżeli tak, to może wina być po stronie oprogramowania w aucie.