[ ASB 3.0 232 KM] Świeci się oil sensor na wyświetlaczu fis.
[ ASB 3.0 232 KM] Świeci się oil sensor na wyświetlaczu fis.
Na wstępie witam wszystkich po dłuższej nieobecności .
Przeszukałem forum ale nic co dręczy moją audi nie znalazłem a więc chodzi o świeca się olej sensor , błędu w vagu brak .
Auto kilka dni temu przywiozłem z Niemiec i szykuje je dla kuzyna . Samochód jest po stłuczce ( prawy błotnik , zderzak , airbagi ) nadrabia zaś tym , że jest to Oryginalny s-line i przy okazji wersja 25 lat quattro.
Wracając do tematu , zauważyłem że na bagnecie jest za dużo oleju ( do samej kulki , która stawia opór przy wkładaniu bagnetu ) , oraz maska się nie domyka z powodu uszkodzonego zamka .
Czy sensor oleju zauważa również za duży poziom w silniku i czy otwarta maska może równiez wpływać na ten obiaw.
Może moje pytania są banalne ale wolę zacząć od drobiazgów zanim zamówie olej z czujnikiem.
Pozdrawiam i czekam na pomoc
Przeszukałem forum ale nic co dręczy moją audi nie znalazłem a więc chodzi o świeca się olej sensor , błędu w vagu brak .
Auto kilka dni temu przywiozłem z Niemiec i szykuje je dla kuzyna . Samochód jest po stłuczce ( prawy błotnik , zderzak , airbagi ) nadrabia zaś tym , że jest to Oryginalny s-line i przy okazji wersja 25 lat quattro.
Wracając do tematu , zauważyłem że na bagnecie jest za dużo oleju ( do samej kulki , która stawia opór przy wkładaniu bagnetu ) , oraz maska się nie domyka z powodu uszkodzonego zamka .
Czy sensor oleju zauważa również za duży poziom w silniku i czy otwarta maska może równiez wpływać na ten obiaw.
Może moje pytania są banalne ale wolę zacząć od drobiazgów zanim zamówie olej z czujnikiem.
Pozdrawiam i czekam na pomoc
Z tego co się orientuję to raczej nie bo olej jest gęsty , nie ma zapachu ropy a tym bardziej nie jest biały od płynu chłodniczego , przypuszczam , że byłemu właścicielowi zapaliła się kontrolka sensora i dolał oleju ze strachu .
Chcę dowiedzieć się czy sensor zauważa również zbyt wysoki poziom ponieważ będe wymieniał olej na nowy i przy okazji wymienił bym sensor . Może jest możliwość sprawdzenia go VAG-iem
dodam , że błędu w silniku brak .
Chcę dowiedzieć się czy sensor zauważa również zbyt wysoki poziom ponieważ będe wymieniał olej na nowy i przy okazji wymienił bym sensor . Może jest możliwość sprawdzenia go VAG-iem

O ile dobrze pamiętam, to tak. Sensor wyświetla komunikat konewka + (MIN/MAX)...luki06888 pisze:Chcę dowiedzieć się czy sensor zauważa również zbyt wysoki poziom ponieważ będe wymieniał olej na nowy i przy okazji wymienił bym sensor
Aby to sprawdzić w 100%, po odpaleniu auta naciśnij poniższy przycisk (CHECK) i obserwuj FIS. On testuje po kolei kilka rzeczy i miedzy innymi stan (tylko MIN/MAX) oleju... zobacz czy wyświetla się odpowiedni piktogram...
Udało się rozwiązać problem ? U mnie to samo. Od jakiś 3 tygodni raz na tydzień zapali mi się czerwona kontrolka z ciśnieniem oleju po czym za jakąś minutę gaśnie. Nie chcę wymieniać na ślepo bo to może być pare różnych rzeczy. Dodam, że olej i filtr wymieniałem około 1,5 tys. km temu.
Audi A6 3,0 TDI 274 km po chipie