Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 AVANT] Problem z kodowaniem kluczyka,błąd BREMS LICHT

Elektryka
HoJoS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: HoJoS » 14 lis 2014, 19:52

bendzji pisze:kluczyki którymi odpalisz auto i są zaadaptowane do immobilizera.

Z tym pytaniem czy radio to pewno chodzi o linię K?
tak, oba kluczyki zaadaptowane do immo. Radio jest ori, zmieniarka jest ori.

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 17 lis 2014, 16:26

wojciech007 pisze:Przy złym podłączeniu nieoryginalnego radia nie będą działały piloty.
możesz rozwinąć temat? może tutaj tkwi przyczyna, auto kupiłem bez fabrycznego radia i nie mam pojęcia co jest tam porobione.

polipropylen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: polipropylen » 05 gru 2014, 17:21

Witam wszystkich. Mi się udało po długiej walce zapisać klucze do centralnego. Może komuś pomoże.
Piloty przestały działac i niechaciały zapisać się w żaden sposób po wymianie radia na ori 2 din i klimatronika pod to radio. Zrobiłem tak wyciągnąłem radio następnie ten klimatronik, podłączyłem stary klimatronik i w momencie wyciągania jednej z wtyczek klimatronika zamek w samochodzie się zamknął!!! zrobiło się ciekawie :) i procedura zapisania klucza ruszyła . Może jakiś kabel nie łączył i gdy go ruszyłem wszystko już chodzi albo miało to wpływ że klimatronik ma coś z tym wspólnego, no nie ważne mi pomogło.

wojciech007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TDI 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: wojciech007 » 12 gru 2014, 00:41

grzałka pisze:
wojciech007 pisze:Przy złym podłączeniu nieoryginalnego radia nie będą działały piloty.
możesz rozwinąć temat? może tutaj tkwi przyczyna, auto kupiłem bez fabrycznego radia i nie mam pojęcia co jest tam porobione.
Jakoś mi umknął ten post.
Z instalacji samochodu do radia dochodzą dwa przewody zasilające. Załóżmy, że przy radiu jest to czerwony (stałe +12V) i żółty (+12V po zapłonie). Jeżeli chcemy, aby radio grało bez włączonego zapłonu to na dwóch tych przewodach musi być stałe +12V.
I teraz kwestia podłączenia. Jeżeli zrobimy to tak, że mostek będzie przy samym radiu to wszystko będzie działało. Jeżeli natomiast podłączymy to w taki sposób, że +12V z czerwonego przewodu będzie szło do instalacji samochodu to radio będzie działało, ale piloty do centralnego zamka już nie.
Sprawdź to kolego u siebie.
Jeżeli coś napisałem niezrozumiale to pisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja