Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Filter czastek stalych- niezidentyfikowany komunikat

Silniki wysokoprężne
rafoo

Filter czastek stalych- niezidentyfikowany komunikat

Post autor: rafoo » 05 gru 2014, 11:40

Witam, mam problem z komunikatem na zegarach o filtrze czastek stalych a po podpieciu kompa nie ma bledu. Filter byl juz czyszczony cleanerem do filtrow i wymieniony jeden wezyk bo byla peknieta metalowa rurka. Komunikat nadal jest a bledow brak. co moze byc przyczyna? Auto chodzi bez zarzotow, moc jest i jezdzi sie dobrze tylko bez przerwy pali ten komunikat. W serwisie tez popwiedzieli, ze filter jest ok i kazali wymienic najpierw ten wezyk. o co come on?

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 05 gru 2014, 11:51

DPF w benzynie ?? Jeżeli chodzi o inny samochód to zaczął bym od sprawdzenia zapełnienie filtra.

rafoo

Post autor: rafoo » 05 gru 2014, 13:07

3.0 TDI. ale nie ma bledow filtra tylko na zegarze komunikat i w serwisue tez powiedzieli , ze filter jest ok. Auto ma 160tys i byl filter wypalany ale nic to nie zmienilo.

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 05 gru 2014, 13:50

Ta kontrolka jak dobrze pamiętam informuje o potrzebie regeneracji filtra - DPF.
Jest to informacja nie uszkodzenie więc nie masz błędów. W serwisie powiedzieli ci, że filtr ok ale nie powiedzieli czemu świeci kontrolka ??

rafoo

Post autor: rafoo » 05 gru 2014, 15:02

wlasnie nie powiedzieli. zeby wymienic ta metalowa rurke od czujnika. ale teraz zrobilem komputerowo regeneracje i narazie sie nie zapalilo. wczesniej wypalane bylo sprayem :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja