Rozkodował sie central 1.8t 1997 mam 1 kluczyk
Rozkodował sie central 1.8t 1997 mam 1 kluczyk
Rozkodował mi sie central, działa tylko otwieranie od srodka guzikami. Krańcówki w zamku też nie chodzą i otwiera tylko drzwi kierowcy. Jak mam zakodowac kluczyk?
W adaptacji w bloku 21 error. Są sposoby na zakodowanie 2 gdy 1 jest sprawny, ale co ja mam zrobic mając tylko 1 i to rozkodowany? Immo działa samochód normalnie odpala.
W adaptacji w bloku 21 error. Są sposoby na zakodowanie 2 gdy 1 jest sprawny, ale co ja mam zrobic mając tylko 1 i to rozkodowany? Immo działa samochód normalnie odpala.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
prawdopodobnie nie zrobisz nic dopóki nie będą prawidłowo działały moduły obydwu zamków. mam podobny problem i zostały mi do wymiany tylko mikrostyki w module drzwi kierowcy bo podobnie jak u ciebie tylko one się otwierają po przekręceniu kluczyka w zamku. nie mogę również zakodować kluczyka i dowiedziałem się, że to może być przyczyna.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
myślę, że lepiej wymienić moduły zamka lub zamków, poszukaj na forum wiem, że kilku kolegów wymieniało na zamienniki i są zadowoleni. ewentualnie jeśli masz zdolności manualne jest na forum instrukcja jak rozebrać moduł i możesz sam wymienić mikrostyki w module. druga opcja to założyć dodatkową centralkę do sterowania zamkami z tym, że ja wolę jak wszystko jest jak fabryka dała.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
tak jak pisze grzałka - central nie wie że drzwi są odblokowane czyli nie otworzy reszty ani nie zgra pilota
bez naprawy tego nic dalej nie ruszycie - u mnie pilot "przypomnie sobie " o aucie dopiero po otwarciu centralnego z kluczyka
zwarce jakiś przewodów rzeczywiście jest jakąś opcją ale to już tyle kombinacji że można równie dobrze naprawić mikrostyki
bez naprawy tego nic dalej nie ruszycie - u mnie pilot "przypomnie sobie " o aucie dopiero po otwarciu centralnego z kluczyka
zwarce jakiś przewodów rzeczywiście jest jakąś opcją ale to już tyle kombinacji że można równie dobrze naprawić mikrostyki

- kanar2306
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Skrzynia: Tiptronic
Kable z drzwi idą do kostek obok pedałów po lewej stronie tam gdzie maskę otwierasz.Odkręcasz ten plastik i tam są wszystkie kostki.Nie pamiętam teraz czy nie musisz najpierw ściągnąć tego plastiku z progu(nie jest przykręcany tylko na zaczaskach).A moduł komfortu jest przed siedzeniem kierowcy pod nogami,wtedy i tak musisz sciągnąć ten plastik z progu żeby się tam dostac. Dźwigasz ten materiał co jest pod nogami i tam go zobaczysz w takiej plastikowej skrzynce. W środę bede w domu to moge Ci podesłać jakieś foty na PW