Witam mam taki problem. Silnik 1.8T AWT .na poczatku nie było ogrzewania i silnik sie niedogrzewał po wymianie termostatu silnik normalnie sie nagrzewa do 90 ale w pewnym momencie zaczyna rosnąc do roznych temperatur najczesciej do 120 az pojawia sie komunikat o zagrzaniu silnika. Wymieniłem czujnik lecz to nic nie dało. Temperatura jest 120 w pewnym momencie spada do 90 i tak trzyma i tak w kółko kilka razy dziennie.
ODrazu mowie ze jak jest temperatura 120 po otwarciu maski nie widac nic niepokojącego.
Od czego tutaj zacząć bo skonczyły mi sie pomysły. na VCDS nic nie wykazało. Prosze o pomoc koledzy
Pozdrawiam
[1.8T AWT 150km] Wahania temperatury silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jak sciagam waz powrotny od zbiorniczka to prawde mowiac nic sie nie dzieje.... To pompa wody > ? minimalne jakies ilosci... zeby sprawdzic pompe musze sciagac cały przód i rozrzad bo w innym temacie pisali ze dostep jest od strony termostatu ze sie sięgnie pompy ale to nie prawda . w 1.8T AWT nie ma takiej mozliwosci bo termostat jest w bloku a przed nim jest tylko sciana... nie wiem jak w innych 1.8T.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz co to moze byc....
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz co to moze byc....
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
odkopę temat odnośnie awt znajomego. czujnik temperatury g62 wymieniony, został jeszcze ten z chłodnicy. nie ma ten silnik jeszcze czujnika gdzies w bloku czy coś? zegary prawdopodobnie są do wymiany bo test zegarow to jakaś porażka.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a