Rozumiem że ponowne nastawy zawieszenia po wymianie robiłeś.
W okolicy Krakowa polecam Ci podskoczyć do ÂŻor do Piotrusia z AKP
[Allroad 4B 2.7T] amortyzator
Re: finał
Witam! Tomek z tej strony - chcialem zapytac jak Ci sie sprawuja poduszki powietrzne zamontowane juz jakis czas temu? W moim allroad chyba zaczyna sie ten sam problem - mianowicie kompresorek zawieszenia zalacza sie dosc czesto - co 2 min? (jezdze na 2 poziomie wysokosci). Po okolo 40 minutach jazdy kompresor juz rzadziej sie zalacza, ale jednak nie jest tak ze napompuje i trzyma..co jakis czas musi dopompowac. Szczerze mowiac boje sie gdziekolwiek dalej jechac bo nie znam dnia ani godziny kkiedy mi to wysiadzie wszystko.(tym bardziej ze juz raz przewijalem silniczek od kompresorka zawieszenia) Dlatego zaczalem sie rozgladac juz za kompletem nowych poduszek...i teraz pytanie - czy mam wmieniac wszystkie czy tylko przednie..a jesli zbadac to u kogo? nie mam zadnego mechanika co by sie na tym znal..a do aso raz pojechalem to chcieli mi wymienic cale zawieszenie za kilkanascie tys zl...jame pisze:Czołem
poduszki z US zamomontowane. Dzisiaj odebrałem samochód z warsztatu. Działają bardzo dobrze. Mechanik twierdzi, że są dużo solidniejsze niż fabryczna wersja. Poduszki pierwotnie monotowane w tych rocznikach były narażone na uszkodzenie gumy. W ostatnich wersjach, już tak nie jest. Wygląda na to, że firma zastosowała ten właśnie pomysł. Jak na razie super. Za połowę ceny fabrycznych, mam nowe poduszki na przód
Pozdrawiam
Jame
czy wystaczy wymienic te miechy powietrzne czy amortyzatory tez? Auto jadac po "tarce"delikatnie "myszkuje" tylem...tak wiec nie wiem czy nie powinienem wymienic rowniez amorkow.. :-?
Generalnie bylbym bardzo wdzięczny za namiar do kogos kto obslugiwal takie auta..
Pozatym auto jezdzi swietnie..pali 11,5l/100 przy jezdzie do 120km/h bez gwaltownych przyspieszen...normanie wychodzi mi 13,5l/100km przy cyklu mieszanym..ale bez jazdy w korkach po 2h:) Chetnie pogadam wiecej o tym modelu ale to chyba nie miejsce na takie opowiesci.
Pozdrawiam!