Problem z centralnym zamkiem A6 C5 2000, POMOCY
Problem z centralnym zamkiem A6 C5 2000, POMOCY
Witam, mam problem ze swoją a6 c5 sedan. Posiadam dokładany alarm firmy AMT. Gdy nacisnę przycisk na pilocie by odskoczyła tylko klapa to po pociągnięciu jej do góry alarm zaczyna wyć. Po zamknięciu jej auto automatycznie ja zamyka czyli tu jest ok, ale alarm dalej wyje, wyłącza sie jak nacisnę otwieranie całego auta. Po tym jak zamknę pilota auto to nie działa mi ani otwieranie ani zamykanie całego auta z pilota a jak wsadzę kluczyk do zamka kierowcy i otworze to otwierają sie wszystkie rygle a jak otworze drzwi to alarm wyje, dziwne bo tylko działa wyłączenie alarmu z pilota,ale już pilot nie reaguje na nic. Idę do klapy bagażnika wkładam klucz, ale widE,ze klapa już odstaje. Przecież powinna sie tylko odbezpieczyć nie wypychać. Jak ja domenę polot nagle reaguje i naciskam otwieranie z pilota i alarm sie wyłącza. Co może być przyczyna ? Gdzieś słyszałem,ze niby kable sie łamią w klapie i to jest przyczyna,ale dziwne bo nawet jak wyje alarm to gdy wyłącze go wsiadam do auta to od środka przycisk otwierania i zamykania w boczku tez nie działa... Proszę o pomoc bo strach zostawiać auto na noc. Dzięki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja Ci kolegro proponuje zrobic tak. Podpiac Vaga i zerknac do modulu komfortu co pokaze. Dalej bedziemy myslec. A co do alarmu to bym go wywalil calkiem. Najlepsze zabezpieczenie przed kradzieza auta jest schowanie lub przerobka gniazda diagnostycznego. ewentualnie ukryty przycisk odcinajacy zaplon
[ Dodano: 2014-11-17, 23:44 ]
pozatym zadaj sobie pytanie od ktorego momentu tak sie dzieje. Jakies zmiany, kombinacje deszcz moze czy cos takiego.
[ Dodano: 2014-11-17, 23:44 ]
pozatym zadaj sobie pytanie od ktorego momentu tak sie dzieje. Jakies zmiany, kombinacje deszcz moze czy cos takiego.
-
- Forum Audi A6 / A7