Witam, jak w temacie, w A6C6 jest jak wiecie specyficzna przednia ramka na rejestracje, odbieralem samochod juz z zalozona blacha przez leasing i sie nad tym nie zastanawialem no i teraz sie leasing skonczyl i mam problem, jak trzeba ja sciagnac zeby nic nie uszkodzic ? najlepiej jakies foto
Dla wszystkich, którzy staną przed ww.wyzwaniem - wczoraj miałem identyczny problem, ale na szczęście pochyliłem się pod swoją pięknością - od spodu są 4 wkręty - po ich odkręceniu ramka pięknie schodzi-później ze ściągniętej ramki uchylasz bodajże lewą wewnętrzną część klapki ona się otwiera - i wysuwasz tablicę.
Dodam tylko że po odkręceniu wkrętów trzeba ramkę mocno posunąć w górę, jeśli ktoś będzie ciągnął do siebie to urwie górne zaczepy i ramka będzie odstawała górą... wtedy tylko 2-3kropelki silikonu ratują sprawę.
U mnie właśnie poprzedni właściciel nie do końca wiedział jak się za to zabrać.
Ja u siebie mam te górną ramke, nie wiem czy ta dolna też by pasowala bo nie widze miejsc na wkrety od spodu, nieraz widzialem auta z tą dolną ale tam to chyba tablica musi byc przykrecona wkretami aby nie wypadla. Najlepiej wstaw zdjecie swojego zderzaka to powiem ci czy gorna ci przypasuje.
kamil666 pisze:od spodu/tyłu jest taka klapka którą się otwiera, a tablicę wsuwa się od boku.
A jeśli polska tablica nie wsuwa się gładko (ja tak miałem gdy kupiłem taką nową blendę), to można delikatnie podpiłować miejsca gdzie wsuwa się rejestracja... tam czasem jest po prostu za dużo plstiku...
Sambi, dokładnie tak... ale jest świetna, dlatego specjalnie ją zamówiłem w ASO dla swojego autka... w końcu rejestracja wygląda jak integralna część auta, a nie doczepione coś
nokia62 pisze:jest tego jakiś numer lub konkretna nazwa żeby nie zamówić takiej jak mam
Koszt to jak pamiętam około 150PLN... jakoś tak podobnie... może trochę mniej...
Mówisz, że chcesz blendę z wsuwaną rejestracją... po prostu na rynek niemiecki... ja mam 'polski' samochód, dlatego nie miałem jej od nowości...