Podniesienie mocy:)
Podniesienie mocy:)
Witam posiadam Audi a6 c5 1.8t AWT chiałbym podnieść moc do maks.200km chciałbym spytać co polecicie i gdzie można dobrze to zrobić jakiś chip czy cuś?
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Nie wiem czy jeszcze tam są, ale w 2009r. na Turystyczne w Lublinie, w silniku 1.9 AFN w Leonie, zrobiliśmy samym programem ze 110KM na 136KM i 303NM. Łącznie z hamownią kosztowało 800zł i auto po dziś dzień jeździ na tym programie (tylko turbo po czasie się wysypało). Kolega jeździł do nich bodaj 2 lata temu to za 1.9 TDI 105KM w A4 B7 powiedzieli mu 1500zł.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Lecho
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
dzieki za info Gosiu 
a co powiecie o Fabryce Mocy w Lublinie ?
[ Dodano: 2014-11-11, 00:40 ]

a co powiecie o Fabryce Mocy w Lublinie ?
[ Dodano: 2014-11-11, 00:40 ]
zapewne tez większe wtryskiwacze bedą potrzebne, downpipe, intercooler FMIC i byc moze cos jeszcze ... poczytaj troche, jest mnostwo info na forum i nietylkoDudek610 pisze:A jak chciałbym w okolice 225 koni to co musiał bym wymienić wiem ze turbo na k03s a co dalej i co ze skrzynią bo to automat?

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja u nich bylem jakis czas temu - chcialem dokonac pomiaru mocy… ale nie mieli czasu, kazali sobie dzwonic przez kolejne 3dni po 18, to moze znajda czas. Nie bylem tam wiecej ani nie dzwonilem bo uznalem to za nie powazne z ich strony. Mialem okazje chwile rozmawiac z czlowiekiem, ktory podobno cos tam robi … i Pan stwierdzil, ze skrzyn 6HP (tuningowac sie nie da, ze nie ma to sensu bo te skrzynie sa awaryjne i sie same rozpadaja(Mozna tuningowac te z BMW bo BMW samo sobie pisze soft do swoich skrzyn a audi jezdzi na sofcie od ZF'a). Calkowicie zapomnial o tym ze np. w RS6 jest wzmocniona 6HP19 w postaci 6HP26 ktora tuninguje chociazby MTM. Calkowicie zapomnial tez ze wiekszosc 6HP19 ktore ulegly awarii, to skrzynie ktore mialy grubo ponad 200 tys na ori oleju. Wracajac do skrzyn BMW - AUDI i w jednym i drugim przypadku podstawowy software pisany jest przez ZF, mapy, fragmenty odpowiedzialne za immo komunikacje z reszta samochodu sa dostarczane [przygotowywane] przez bmw / audi / jaguara / aston martina / rovera / forda (tak tak, 6HP jezdzi tez w fordach). Calosc testowana i autoryzowana jest przez ZF'a. Kazda skrzynie mozna stuningowac.Mazdomania pisze:Ja u nich nigdy nie byłam, ale kiedyś znajomych pytałam czy jest sens tam jechać, to mówili, że nic poza gotowcem nie zrobią - ale ile w tym prawdy tego nie wiem.Lechoooo pisze:a co powiecie o Fabryce Mocy w Lublinie ?
Silnika nie chcialem tuningowac - bo z mojego u nich mozna bylo wyciagnac tylko 7km wiecej… za ponad 1000zl. Ale widzialem wtedy u nich pod firma calkiem spora liczbe 3.0TDI.
Kolego mogę polecić jednego gościa.Ma zakład w Przesiadłowie koło Tomaszowa Maz. jest co prawda elektrykiem samochodowym,ale bardzo ogarniętym,robił virusa mojemu koledze w dieslu.Odczytał parametry silnika i program dostosował pod jego możliwości,a auto ma ponad 290 tys przebiegu i chodzi bez problemu.Jedyny minus to brak hamowni w celu sprawdzenia dokładnej mocy przed i pobombus12 pisze:Koledzy a mozecie kogos polecic z Lodzi bo chcialbym zwiekszyc moc

ja napiszę cos od siebie...
mając jednostke 150ps można podejść pod 200koni
ale trzeba zrobić kilka rzeczy
jeśli zrobimy sam program osiągniemy okolice 180koni ( zależy od tunera oczywiście)
jeśli chcemy więcej musimy wywalić kata i wstawić DP, i zamontować Fmic bo ori cooler nie ogarnie takiej mocy i na koniec dać Tip i podejdziemy pod 200 koni czyli 190-200ps jeśli mamy zdrowy motor...
jeśli chcemy przekroczyć 200 musimy zrobić jak wyżej i zmienić lub przerobić turbo i zmienić wtryski i wtedy idziemy w moce miedzy 220-250ps
wszystko zależy od grubości portfela...
regulamin! - metyoo
mając jednostke 150ps można podejść pod 200koni
ale trzeba zrobić kilka rzeczy
jeśli zrobimy sam program osiągniemy okolice 180koni ( zależy od tunera oczywiście)
jeśli chcemy więcej musimy wywalić kata i wstawić DP, i zamontować Fmic bo ori cooler nie ogarnie takiej mocy i na koniec dać Tip i podejdziemy pod 200 koni czyli 190-200ps jeśli mamy zdrowy motor...
jeśli chcemy przekroczyć 200 musimy zrobić jak wyżej i zmienić lub przerobić turbo i zmienić wtryski i wtedy idziemy w moce miedzy 220-250ps
wszystko zależy od grubości portfela...
regulamin! - metyoo
Ostatnio zmieniony 25 lut 2015, 15:09 przez DCC, łącznie zmieniany 2 razy.
https://pl-pl.facebook.com/pages/Dem-Ca ... 7140883770
było-a4 1.8 zmieniło się w 1.8t na 220ps
było też a4 1.9 AWX
jest a6 4,2 ARS
było-a4 1.8 zmieniło się w 1.8t na 220ps
było też a4 1.9 AWX
jest a6 4,2 ARS
- pudzians47
- Forum Audi A6 / A7