Witam,
Od jakiegoś czasu mam problemy z prawym stopem led (sedan)
Raz działa raz nie działa i wyświetla mi się komunikat o spalonej żarówce w fisie.
Pytanie co może powodować tą usterkę i jak ją ewentualnie usunąć??
Pozdrawiam
Andrzej
[A6 C6 sedan] Problemy z prawym stopem led.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Problemem może być zbyt luźna kostka, ja u siebie ją trochę przyblokowałem i narazie spokuj. Chyba jednak najlepiej ją wymienić.
To samo jako hamulec elektryczny Audi A6 EPB. Naprawdę.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Ledy na stopie sa czestym problemem tej wersji. Mialem to samo, rozklejalem lampe na goraco, najpierw raz, poprawilem wszystkie luty na ledowym stopie i dzialalo 3 miesiace, ptoem znowu to samo, czasem wywalalo blad, potem co raz czesciej, powtarzalem czynnosc znowu przelutowania plytki ale juz pomagalo na chwile tylko, ewidentnie bylo to problemem. W koncu z rozbitka znalazlem taka plytke led za 100zl i wymienilem ja i teraz juz od kilku miesiecy nie mam problemow.
Lampe niestety delikatnie trzeba na goraco rozklejac, ja to robilem goracym nozem i powoli tez podwazalem az sie rozlamywala delikatnie i powoli na pol. Peka mniej wiecej rowno i potem sklejenie silikonem i jest elegancko.
Lampe niestety delikatnie trzeba na goraco rozklejac, ja to robilem goracym nozem i powoli tez podwazalem az sie rozlamywala delikatnie i powoli na pol. Peka mniej wiecej rowno i potem sklejenie silikonem i jest elegancko.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2014, 13:50 przez greatestsx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic