A6 C6 Kontrola zapięcia pasów
A6 C6 Kontrola zapięcia pasów
Witam, w moim Aucie poprzedni właściciel wkładał w zapięcie pasów samą "złodziejke" aby nie pokazywało że są nie zapięte pasy. Niestety po demontażu pomimo zapiętych pasów czasami ukazuje się że pasy są jednak nie zapięte... Gdzie szukac przyczyny? Czy zamek do zapięcia pasów jest rozbieralny?? Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: A6 C6 Kontrola zapięcia pasów
W przedliftowej jest rozbieralny - ale wymaga pozniej klejenia… jest klejony… w przedliftowej wersji (nie mam przed soba schematow wiec nie wiem jak jest w poliftowej) wystarczy odpiac kabelek od zapiecia i masz problem z czujnikiem pasow rozwiazany do konca zycia (bedzie uwazal ze zawsze jest zapiety).wyder1984 pisze:Witam, w moim Aucie poprzedni właściciel wkładał w zapięcie pasów samą "złodziejke" aby nie pokazywało że są nie zapięte pasy. Niestety po demontażu pomimo zapiętych pasów czasami ukazuje się że pasy są jednak nie zapięte... Gdzie szukac przyczyny? Czy zamek do zapięcia pasów jest rozbieralny?? Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zapomnialem dodac, ze u mnie nie byl uszkodzony przelacznik w tym pasie (ktory notabene rozebralem i posprawdzalem, posklejalem, tylko kabelek… drugi raz mi sie nie chcialo tego wyciagac, dlatego odpialem na zawsze.wyder1984 pisze:Pomoże ktoś w lokalizacji części?? (tej w którą wpina się pas)
O ile czujniki zapiecia na pozostalych miejscach i maty sa istotne, o tyle w przypadku fotela kierowcy, kierowca jest zawsze i kierowca decyduje czy chce zapiac pas czy tez nie

ja z innej beczki- mój zaj**isty elektronik. ( był na gazie ) miał skasować mi kontrolkę klocków hamulcowych i nie mógł ( bo były zgięte piny przy wtyczkach , ale tego jeszcze nie wiedział ) i w końcu powiedział ze potrzebny mu numer z tabliczki przy kluczyku co jest serwisowym. dostarczyłem mu - podpiął się wprowadził .. Klocki jak świeciły tak świeciły za to sygnał i kontrolka nie zapiętych pasów znikła .. Jak to przywrócić żeby działało??? ( czy w razie czego poduszki będą działał mimo wyłączonych pasów 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Bodajze kodowanie licznika, zawiera mozliwosc wlaczenia / wylaczenia informacji o niezapieciu pasow. Nie mam pojecia dlaczego poduszki mialyby nie dzialac? (jesli zapniesz pasy)Krzyś S6 pisze:ja z innej beczki- mój zaj**isty elektronik. ( był na gazie ) miał skasować mi kontrolkę klocków hamulcowych i nie mógł ( bo były zgięte piny przy wtyczkach , ale tego jeszcze nie wiedział ) i w końcu powiedział ze potrzebny mu numer z tabliczki przy kluczyku co jest serwisowym. dostarczyłem mu - podpiął się wprowadził .. Klocki jak świeciły tak świeciły za to sygnał i kontrolka nie zapiętych pasów znikła .. Jak to przywrócić żeby działało??? ( czy w razie czego poduszki będą działał mimo wyłączonych pasów