Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Parktronic

Elektryka
ODPOWIEDZ
bgbg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Parktronic

Post autor: bgbg » 21 paź 2014, 08:46

WITAM!
Chciałbym założyć do mojego audi a6 z 2011roku oryginalny,fabryczny parktronik na tył.
Proszę o informację,co nalezy dokupić i jakie czynności wykonać,by system działał.
widzę,ze poszczególne elementy można kupić min .na allegro czy giełdzie,ale dokładnie co będzie potrzebne?
ewentualnie może ktoś wykona taką modyfikację w promieniu 100km od Płocka?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 09:42 przez bgbg, łącznie zmieniany 1 raz.

kiarka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kiarka » 21 paź 2014, 22:48

Tak na szybko... to zderzak(jakby co mam w super stanie na 4 czujniki, czarny Lz9Y-jest też wersja na 6), sterownik parka, czujniki-chodzą ok.100zl/szt na allegro-w serwisie to kupa siana, trochę przewodów, bezpiecznik-instalujesz to po prawej stronie w bagażniku. Kodowanie i kalibracja. Sama instalacja to bułka z masłem-trzeba sprawdzić czy kalibracja nie nastręcza trudności w sensie jakiegoś urządzenia co ma tylko ASO.....poźniej sprawdzę.
Tomek

bgbg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bgbg » 07 lis 2014, 20:04

coś mi pomogłeś,ale zdecydowanie za mało szczegółow.mam auto w tej chwili częściowo rozebrane(doskonały dostęp) i przygotowane część elementów do montażu,tzn.zderzak z sensorami na tył i pełną wiązką wpiętą w moduł.sensory w zderzaku przód.brakuje wiązki na przód,którą zdobędę,ale trzeba to będzie jeszcze połączyć instalacją z modułem.do tego zostaj założyć 2 brzęczki(przód i tył).też mam.
co więcej?włącznik na desce do PDC.Całość spiąć ze sobą i kodowanie,by wszystko działało włącznie z grafiką,ale sam nie ogarnę.potrzebuję fachowej pomocy,dlatego szukam kogoś solidnego do zabiegu

Daniel55

Post autor: Daniel55 » 05 lis 2017, 18:43

Czy możemy wrócić do tematu? Chciałbym założyć czujniki na tył. Czy wywiercanie otworów na czujniki ma sens czy nie bawić się i kupić gotowy zderzak? Jeśli się bawić to jakiej śtednicy otwory wywiercić. Jaki jest numer wiązki do przedlifta na 4 czujniki i numer modułu. Gdzie to wszystko powpinać. Co z montażem przycisku na desce - gdzie co wpiąć? Gdzie fabrycznie zamontowany jest buzzer i jaki jest jego nr. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja