WITAM!
Chciałbym założyć do mojego audi a6 z 2011roku oryginalny,fabryczny parktronik na tył.
Proszę o informację,co nalezy dokupić i jakie czynności wykonać,by system działał.
widzę,ze poszczególne elementy można kupić min .na allegro czy giełdzie,ale dokładnie co będzie potrzebne?
ewentualnie może ktoś wykona taką modyfikację w promieniu 100km od Płocka?
Parktronic
Parktronic
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 09:42 przez bgbg, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak na szybko... to zderzak(jakby co mam w super stanie na 4 czujniki, czarny Lz9Y-jest też wersja na 6), sterownik parka, czujniki-chodzą ok.100zl/szt na allegro-w serwisie to kupa siana, trochę przewodów, bezpiecznik-instalujesz to po prawej stronie w bagażniku. Kodowanie i kalibracja. Sama instalacja to bułka z masłem-trzeba sprawdzić czy kalibracja nie nastręcza trudności w sensie jakiegoś urządzenia co ma tylko ASO.....poźniej sprawdzę.
Tomek
coś mi pomogłeś,ale zdecydowanie za mało szczegółow.mam auto w tej chwili częściowo rozebrane(doskonały dostęp) i przygotowane część elementów do montażu,tzn.zderzak z sensorami na tył i pełną wiązką wpiętą w moduł.sensory w zderzaku przód.brakuje wiązki na przód,którą zdobędę,ale trzeba to będzie jeszcze połączyć instalacją z modułem.do tego zostaj założyć 2 brzęczki(przód i tył).też mam.
co więcej?włącznik na desce do PDC.Całość spiąć ze sobą i kodowanie,by wszystko działało włącznie z grafiką,ale sam nie ogarnę.potrzebuję fachowej pomocy,dlatego szukam kogoś solidnego do zabiegu
co więcej?włącznik na desce do PDC.Całość spiąć ze sobą i kodowanie,by wszystko działało włącznie z grafiką,ale sam nie ogarnę.potrzebuję fachowej pomocy,dlatego szukam kogoś solidnego do zabiegu
Czy możemy wrócić do tematu? Chciałbym założyć czujniki na tył. Czy wywiercanie otworów na czujniki ma sens czy nie bawić się i kupić gotowy zderzak? Jeśli się bawić to jakiej śtednicy otwory wywiercić. Jaki jest numer wiązki do przedlifta na 4 czujniki i numer modułu. Gdzie to wszystko powpinać. Co z montażem przycisku na desce - gdzie co wpiąć? Gdzie fabrycznie zamontowany jest buzzer i jaki jest jego nr. Pozdrawiam.