Problem tego typu załącza się kontrolka pomarańczowa olejarki z napisem MIN , zakupiłem nowy czujnik jakiś zamiennik po zamontowaniu po jakiś 10 min odpalił komunikat pomarańczowy z napisem sensor i odrazu temp. oleju na 60 stopni , a czujnik niby nówka. Moja gablota nie ma podpiętej maski do czujnika więc lampka nie gaśnie po otwarciu ,może ktoś wie gdzie a6 c5 z skąd wychodzą kable do maski z wiązki lub innego miejsca chyba do zamka maski bo tam widziałem wejście na kostkę ale po kablach ani śladu

Lub może ktoś wie który bezpiecznik jest od tego czujnika ,bo jest mi on całkowicie zbędny ,ja sam wiem ile mam oleju bo codziennie sprawdzam a przez niego nie widzę temp. zewn.

Tak to bym bezpiecznik wyjął i po kłopocie .
Ten niby zamiennik oddałem dziś na gwarancje i dwa tygodnie czekania, a jeszcze jedno , stary czujnik ORI potraktowałem psikaczem do czyszczenia przepustnic i działał 80km po czym wywaliło ikonkę olejarki i napis MIN. Tak czy siak da się go jakoś wyłączyć bezpiecznikiem , lub może te kable do maski ktoś wie z skąd wychodzą ?