audi A6 C5 nie działają kierunkowskazy,wycieraczki i nadmuch
audi A6 C5 nie działają kierunkowskazy,wycieraczki i nadmuch
Witam serdecznie. Czy ktoś mi może pomóc gdyż nie ogarniam tego. Opiszę mój wielki problem.
Mam audi A6 C5 silnik AKE rocznik 2001 po lifcie i tak pewnego razu naraz przestały działać kierunkowskazy ( ale awaryjne światła działają) oraz wycieraczki i nadmuch ogrzewania (sam nadmuch reszta działa ). Czy ktoś mądry może mi pomóc? a sprawdziłem bezpieczniki i ją dobre. Co to możne być proszę o pomoc
Mam audi A6 C5 silnik AKE rocznik 2001 po lifcie i tak pewnego razu naraz przestały działać kierunkowskazy ( ale awaryjne światła działają) oraz wycieraczki i nadmuch ogrzewania (sam nadmuch reszta działa ). Czy ktoś mądry może mi pomóc? a sprawdziłem bezpieczniki i ją dobre. Co to możne być proszę o pomoc
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Sprawdź ten przekaźnik jak radzi nokti, ale ja obstawiam, że awaria nie wynikneła sama z siebie, tylko z jakiegoś zwarcia
Proponowałbym zaprowadzić auto do elektronika, bo możliwe, że poszło coś w ECU...
Mogę ci podpowiedzieć mały paten na doraźną pracę tego, co trzeba, ale zrobisz to na własną odpowiedzialność.

Proponowałbym zaprowadzić auto do elektronika, bo możliwe, że poszło coś w ECU...
Mogę ci podpowiedzieć mały paten na doraźną pracę tego, co trzeba, ale zrobisz to na własną odpowiedzialność.

Ostatnio zmieniony 28 paź 2014, 21:17 przez metyoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak czytałem że to może być przekaźnik 603 ale nie mogę go zlokalizować rozebrałem pod kierownicą i dostałem się do przekaźników ale nie ma. Wymieniłem 602 bo taki jest ale to nie to
[ Dodano: 2014-10-28, 21:17 ]
chciałbym spróbować wymienić ten przekaźnik ale gdzie on jest ?
[ Dodano: 2014-10-28, 21:21 ]
Czy ktoś wskaże gdzie może być ten przekaźnik 603
[ Dodano: 2014-10-28, 21:17 ]
chciałbym spróbować wymienić ten przekaźnik ale gdzie on jest ?
[ Dodano: 2014-10-28, 21:21 ]
Czy ktoś wskaże gdzie może być ten przekaźnik 603
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Jeśli masz możliwość, podmień ECU, żeby potwierdzić, albo wykluczyć. Chodzi o to, że jest moduł w ECU, który po przekręceniu kluczyka podaje napięcie na sekcję w skrzynce bezpieczników (są 3 takie sekcje). W tej jednej konkretnej są właśnie kierunkowskazy, wycieraczki, ogrzewanie tylnej szyby (też pewnie nie działa), wentylacja/nawiew. Przy wyłączonym zapłonie sekcja jest odłączona, a napięcie dochodzi tam gdzie trzeba, czyli np. pozycyjne po przełączeniu manetki kierunkowskazu.
Bardo dziękuję ci za wyczerpujące odpowiedzi. Zastanawiałem się czy nie kupić na alegro ECU i samemu podmienić bo jak zacznie jakiś elektronik sie doktoryzować to czasami może być gorzej. Czy sam dam rade podmienić ecu bez jakiś kombinacji ? Znalazłem na allegro w cenie około 150 zł wiec nie jest to straszna kwota. Czy iść w kierunku wymiany czy naprawy ?
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Proponowałbym najpierw spróbować nawiązać z kontakt z kimś z twojej okolicy, a na pewno ktoś się zgodzi. Nie ma sensu kupować ECU do diagnozy. Twój wybór, ale podjechałbym na lokalnego spota i pogadał z chłopakami, może któryś się za browarka zgodzi na chwilową podmiankę. Wymiana ecu nie jest skomplikowana - 5min roboty.